Tratamente naturale foarte eficiente pentru arsuri

Arsurile sunt leziuni provocate organismului de foc, substanţe caustice sau radiaţii ionizante. În funcţie de gravitatea lor, ele pot fi:
 • de gradul I (ca în cazul arsurilor solare când pielea este roşie, umflată şi dureroasă);
 • de gradul II (când e atacată epiderma şi se produc vezicule cu lichid, dureroase care se sparg iar când pielea se usucă, lasă o cicatrice roşie);
 • de gradul III (când se ajunge la dermă, muşchi şi os şi apar pustule mari cu conţinut brun-sanguinolent, care produc moartea pielii şi a ţesuturilor de dedesubt);
 • de gradul IV (când ţesuturile sunt carbonizate).
Există multe reţete naturiste pentru vindecare în caz de arsuri.   Reţeta 1 (a doamnei Emilia Puşcaş din Braşov): fierbeţi frunze de liliac alb (crude sau cu flori simple, nebătute, uscate) până se înnegrește apa şi lăsaţi la răcit; când lichidul e călduţ scoateţi-le şi aplicaţi-le pe suprafaţa arsă. Legaţi rana cu un tifon și umeziţi-o continuu timp de 24 de ore. Nu lăsaţi pansamentul să se usuce pentru că frunzele uscate agravează locul. La scoaterea lui se ia primul strat de arsură şi impurităţi, locul rămânând curat şi sterilizat, fără urme.
Citeste si:  Cum scapi de afide, paduchii plantelor
arsurile se pot trata cu retete naturiste Reţeta 2 (a doamnei Gabriela Ionescu pentru arsuri de gradul trei). Pentru prepararea ei, se folosesc următoarele cantităţi: două sute de grame de ceară de albine pură, două sute grame de unt de vacă proaspat nesărat şi făcut în casă, două sute ml de ulei de floarea soarelui, două cepe albe. Aceste cantităţi se pot înmulţi în funcţie de cât de mare este suprafaţa arsă.   Tratamentul se pregăteşte astfel: se pun la foc mic ceara, untul şi uleiul; după topire se adaugă ceapa tăiată mărunt; se lasă pe foc până când ceapa devine aurie, dar mare atenţie ca să nu se ardă; se ia de pe foc. Înainte de aplicare, arsura de gradul trei se spală cu multă atenţie cu o faşă sterilă înmuiată în ceai de pelin, care se aruncă şi se înlocuiește mereu cu alta. Se lasă să se usuce bine rana câteva minute.   Apoi se ia altă faşă sterilă de colţuri şi se înmoaie toată în compoziţia caldă făcută anterior acoperindu-se toată rana. Ea nu se lipeşte de arsură ci hidratează şi regenerează carnea şi pielea. Peste ea se pune un strat de vată şi un nou strat de faşă curată care are rolul de a menţine tratamentul la locul lui. Acest pansamanet se ţine 24 de ore după care se va înlocui din nou în modul explicat mai sus.
Citeste si:  Cum recunoști un roman in Europa
  La stratul cu tratament aderă carnea moartă care se îndepărtează uşor şi fără durere. Procesul de regenerare a celulelor provoacă mâncărimi care sunt un semn foarte bun de vindecare. Această reţetă este foarte emolientă. Compoziţia rămasă după aplicare se poate ţine la rece şi, prin încălzire, se poate refolosi la următoarea pansare.
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

 1. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
 2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
 3. Home page
 4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
 5. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
 6. De ce poartă Nina colanţi?
 7. Anda Ruga beata crita in club
 8. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!