Cum poti afla link ascuns pe facebook

Aceasta metoda va ajuta sa aflati link ascuns pe facebook si sa va protejati de virusi si alte pericole online. Hackeri se folosesc de sisteme shortlink pentru a ascunde destinatia finala la link, care poate fi un virus, un site scam sau orice altceva care v-ar putea dauna. La o simpla cautare pe google unhide short url am gasit un site care iti permite sa vezi link-ul real. Chiar zilele trecute am primit un mesaj de la un prieten care i-a fost contul spart . In mesaj era o poza si link catre un video care pare a fi de pe youtube. Cu ajutorul site-ului http://checkshorturl.com/ am putut afla link real si in acest fel nu m-am infectat cu virusi. Uneori link pare a fi legitim dar in spate are hiperlink care duce catre un site cu virusi. Astazi cineva m-a intrebat daca acest link este legitim: https://facebook.com/media/16554454/ref_fb Cand accesezi acest link direct in browser iti da eroare, dar cand dadeai click pe el din postare de ducea catre alta pagina, o clona facebook.
Citeste si:  Facebook avertizează asupra activitӑților suspecte
De retinut ca link de video, poze, postare pe facebook are forma urmatoare: ##https://www.facebook.com/photo.php?fbid=516154146541641441## https://www.facebook.com/<user/pagina/grup>/video/51642445114646 Chiar daca pagina care se deschide pare a fi facebook, asta nu inseamna ca este chiar facebook. Pentru asta trebuie sa va uitati in bara de sus din browser si sa aveti ceva de genul:
Facebook url in browser

Facebook url in browser

  De asta e bine atunci cand vedeti link suspecte sa dati click dreapta si apii copy url.  Acum accesati checkshorturl.com si paste la url. Click pe expand si in cateva secunde o sa vedeti link real.
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

2 Responses to “Cum poti afla link ascuns pe facebook”