Travel

Transilvania este pe primul loc în topul celor mai atractive regiuni din lume


Prestigiosul ghid de călătorii Lonely Planet a publicat „Best Travel in 2016” ce prezintă topul celor zece țări, orașe și regiuni care merită vizitate în 2016 conform recomandărilor lor, informează cnn.com citat și de Mediafax.

Directorul editorial al ghidului Lonely Planet, Tom Hall, a declarat că „Topul pentru 2016 nu subliniază locurile în care turiştii vor merge anul viitor, ci locurile despre pe care echipa noastră este convinsă că turiştii ar trebui să le viziteze”. Așadar, anul viitor, pasionații de călătorii sunt invitați să se aventureze în Botswana care se află în topul țărilor ce merită a fi vizitate, urmată pe locul doi de Japonia și pe locul trei de SUA. În ceea ce privește orașele care vor anima atmosfera călătoriilor acestea sunt pe primul loc: Kotor, Muntenegru, urmat de Quito, Ecuador și pe cel de-al treilea loc de Dublin, Irlanda.

https://pixabay.com/ro/castelul-hunedoara-medieval

Luând în considerare frumusețea regiunilor ce merită a fi vizitate, Transilvania ocupă primul loc în topul acestora. Editorii ghidului susțin că regiunea este mai mult decât despre povești cu vampiri, menționând despre frumusețea satelor săsești, despre bisericile fortificate, despre cadrele naturale deosebite precum și despre diversitatea activităților pe care le poți desfășura în regiune.

 

De asemenea, există și un articol pe site-ul lonelyplanet.com care prezintă câteva elemente reprezentative ale regiunii: Munții Carpați spectaculoși prin diversitatea activităților montane pe care le poți desfășura, platoul Bucegi, parcul național Piatra Craiului, frumusețea castelelor medievale Bran și Peleș. Aceștia au menționat și cafenele din orașele Brașov, Sighișoara ori Sibiu, precum și de orașul studenților Cluj-Napoca care deține o atmosferă vibrantă noaptea. Spre final, editorii au făcut o atenționare turiștilor care se pot întâlni frecvent cu persoane de naționalitate romă și să fie atenți la pălăriile cu boluri negre și rochiile roșii extravagante.

 

Astfel, așteptăm cu nerăbdare ca tot mai mulți turiști să asculte sfaturile publicației și să exploreze frumusețea Transilvaniei, dar și a celorlalte regiuni românești, spectaculoase prin farmecul istoriei și cadrele naturale unice.

Originally posted 2015-11-03 00:54:52.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.