Tehnologie

Cei de la Google se declara invinsi

Vlad Iuhas: „Am creat o tehnologie care permite apicaţiilor mobile să funcţioneze fără trafic de date, fără o conexiune la internet. Folosim infrastructura existentă a operatorilor de telefonie locală pentru a transmite conţinut către orice telefon mobil, prin canalul vocal. Soluţia noastră poate fi implementată acum şi nu necesită nicio investiţie în infrastructură. Putem face să funcţioneze orice aplicaţie, de la Facebook la Wikipedia, e-mail sau plăţi online, fără trafic de date, fără costuri pentru utilizator, sau cu nişte costuri foarte mici.”

Pangea Communications, cum se numeste tehnologia bazata pe un soft special transformă datele de pe o anumită pagină de internet în unde sonore pe care le transferă apoi, printr-un apel scurt, către telefonul mobil. Aplicația face ca telefonul să demoduleze aceste unde și să le reconstruiască pentru a face accesibilă informația prin afișare pe ecranul telefonului.

Reprezentanții Facebook și Google, prezenți la această prezentare, au rămas uimiți de ideea românilor, în condițile în care și ei caută de ani de zile o soluție pentru aceleași necesități… Relizată pentru a-i conecta la internet pe cele patru miliarde de oameni care acum nu au acces la aceste servicii, invenția clujenilor de la Pangea se arată una de mare perspectivă.

google-se-declara-invinsi-trei-romani-revolu-ioneaza-internetul-folosind-sunetul-212487-1

Originally posted 2015-06-06 18:28:20.

2 Comments

  1. interesanta inventie, nu imi dau seama cum va functiona, dar daca va functiona va o o palma operatorilor de date, le va lua malaiul, astept cu nerabdare aparitia aplicatiei

    1. Problema nu este daca functioneaza ci daca cei ‘Mari’ vor implementa aceasta noua tehnologie. Iti imaginezi ca marii operatori de telefonie mobila vor pierde multi bani. Si sa iti raspund, tehnologia functioneaza si a fost testat. Plus este foarte ieftin de realizat si implementat.

      Ca sa intelegi mai bine, aceasta tehnologie transforma informatia trimisa de tine in audio/voce si la destinatie o transforma in date normale. In caest fel scapam de viteza scazuta la internetul mobil si acoperirea mediocra care este in acest moment.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.