Social

Un băiat de 16 ani, din Galați,a încercat să facă bani de pe urma incendiului din Colectiv


Un elev din Galați, este acuzat de tentativă de înșelăciune după ce s-a dat drept angajat al postului de televiziune Digi 24 și a cerut oamenilor să ajute victimele tragediei din 30 octombrie, din București, cu anumite sume de banii. Tânărul a mințit că au fost deschise conturi bancare unde se pot face donații, care vor fi folosite în ajutorarea persoanelor rănite în urma incendiului din clubul Colectiv.

 

Ștefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al Poliției din Galați, a declarat, joi, că au fost anunțați de reprezentanții postului de televiziune Digi 24 că o persoană a denigrat imaginea televiziunii, solicitând bani de la diferite persoane, sub pretextul că este angajatul postului respectiv, informează corespondentul MEDIAFAX.

Tânărul a vrut să facă bani de pe urma incendiului

Tânărul a înșelat mai mulți cetățeni care cunoșteau tragedia din clubul Colectiv și au acceptat să doneze bani în acest scop. ”În urma mai multor verificări, polițiștii din Galați au deschis un dosar penal unui elev în vârstă de 16 ani, deoarece și-a deschis cont pe Facebook, convingând mai mulți oameni să doneze anumite sume de bani pentru a veni în ajutorul victimelor din incendiu”, a declarat Ștefan Gohoreanu, potrivit publicației Gândul.

 

Băiatul este cercetat de Poliție, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de înșelăciune. Cercetarea se va face în stare de libertate. După tragedia din clubul Colectiv din Capitală, au fost lansate pe rețeaua de socializare Facebook mai multe mesaje, prin care oamenii sunt îndemnați să iasă în stradă, fiind considerat un act de solidaritate față de victimele tragediei. Din nefericire, au fost și șarlatani care au susținut că sunt angajați ai televiziunii, în numele căreia au solicitat donații în bani pentru sprijinirea răniților. Digi 24 a anunțat public că nu există niciun cont deschis la bancă.

 

Incendiul din clubul Colectiv a avut loc vineri seara și s-a soldat cu 32 de morți și 133 de răniți, dintre care 83 sunt în stare gravă, internați la spitalele din București. Unul dintre răniți va fi transportat în Israel, unde va beneficia de tratamente medicale de ultimă oră.

Originally posted 2015-11-06 16:31:32.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.