În fiecare duminică, oamenii merg la Biserică. În fiecare dimineață, oamenii se roagă lui Dumnezeu. În fiecare seară, o rugăciune e rostită cu capul pe pernă și mâinile împreunate, înainte ca pleoapele să se închidă. Iată care sunt cele 12 lucruri pe care românii creștini le cer Domnului atunci când se roagă:
  • Sănătate – Indiferent de vârstă, mici sau mari, tineri sau bătrâni, cu toții se roagă pentru sănătate Domnului, pentru ei și pentru familie, pentru apropiați și persoane iubite, pentru părinții sau copiii bolnavi.
  • Mântuire – A doua cea mai întâlnită rugăciune, în special a celor trecuți prin viață, experimentați și înțelepți, a preoților și a călugărilor, este ruga către Mântuire.
  • Iertare – Copii sau adulți, cu toții greșesc, iar iertarea este dorită, în primul rând, de la Dumnezeu. Creștinii se roagă seară de seară pentru iertarea greșelilor și a păcatelor săvârșite de-a lungul zilei.
  • Putere – În special cei care lucrează și se confruntă zilnic cu problemele și nedreptățile vieții, adulții și cei mai în vârstă, îi cer lui Dumnezeu putere să treacă mai departe, putere să continue să pășească pe calea cea dreaptă, putere să continue.
  • Protecție – O altă nevoie a tuturor creștinilor, a celor care se simt singuri, a celor aflați în depresie, a celor înfricoșați sau care se confruntă cu o problemă: protecția, apărarea, protejarea de rele, ocrotirea lui Dumnezeu față de oameni este cerută în fiecare seară de către români.
  • Împlinirea dorințelor – Fiecare copil, om, bărbat sau femeie, tânăr sau mai în vârstă, are anumite dorințe, anumite vise. Oamenii se roagă mereu lui Dumnezeu pentru ajutorul divin în realizarea acestor vise.
  • Ajutor – Zilnic cu toții se confruntă cu probleme, iar primul către care se înalță rugăciunile, primul căruia oamenii îi cer ajutorul, Cel în care lumea își pune credința și speranțele, este Dumnezeu, căruia oamenii se roagă pentru ajutor în rezolvarea problemelor la fiecare pas în viață.
  • Alinare a suferințelor – Boli, dureri sufletești, probleme zilnice, indiferent de motivul suferințelor și grijilor oamenilor, cu toții caută alinarea în rugăciune, cerând lui Dumnezeu ajutor și ușurare a suferințelor.
  • Iubire – Copiii din orfelinate, abandonați, părinții uitați de copiii plecați, oamenii în vârstă, tinerii care își caută jumătatea, fiecare suflet caută iubire în lume, iubirea semenilor și iubirea lui Dumnezeu, iar creștinii rostesc această nevoie de iubire în fiecare rugăciune înălțată.
  • O viață mai bună – românii sunt oameni calzi, oameni cu suflet, oameni iubitori și miloși. Ei se roagă pentru o viață mai bună pentru ei și familiile lor, dar îi cer Domnului și o viață mai bună și ușoară în lume, pentru fiecare om care există, pentru fiecare persoană fără cămin, pentru fiecare copil care suferă, pentru fiecare suflet necăjit.
Citeste si:  În România există lăcașuri de cult musulman unde se propagă “idei religioase necunoscute”
Tu ce îi ceri lui Dumnezeu când te rogi? Pe care din cele zece rugăciuni menționate mai sus o rostești cel mai des? Dar îți amintești mereu să îi mulțumești Lui pentru că te ajută? Așteptăm răspunsul tău într-un comentariu dacă și tu te rogi Domnului în viața de zi cu zi!