Social

Locuri de muncă pentru români în Germania. Ce salarii oferă angajatorii


Chiar dacă migraţia forţei de muncă din România în Occident a scăzut simţitor, odată cu izbucnirea crizei economice din toamna anului 2008, mulţi conaţionali aleg încă să plece în unele ţări din vestul Europei, în căutarea unor slujbe mai bine plătite decât cele pe care le au în ţară. Printre cele mai căutate state vestice se află Germania, ţară unde economia şi-a revenit deja după criza din urmă cu şapte ani. Citând ofertele de pe site-ul de recrutări tjobs, Adevărul a făcut o listă cu locurile de muncă disponibile acum în Germania pentru români.

 

Potrivit unui anunţ de pe portalul menţionat, o firmă din Germania caută să angajeze 200 de lăcătuşi mecanici români. Salariul este cuprins între 9 şi 13 euro pe oră, iar angajatorul asigură atât cazarea, cât şi transportul. Condiţiile pe care firma le pune este ca viitorii angajaţi să aibă cel puţin un an de experienţă în această meserie şi să cunoască limba germană, cel puţin la nivelul unui începător. Şi instalatorii de gaze sunt căutăţi în Germania, un angajator punând la bătaie 20 de posturi, fiecare cu un salariu de peste 2.000 de euro. De data aceasta firma cere cunoaşterea foarte bună a limbii germane, precum şi o experienţă bogată în montarea şi verificarea instalaţiilor de gaze. Alte meserii căutate sunt cele de electrician (salariu 2.400 de euro), de ospătar (aprox. 1.300 de euro) şi de bucătar (1.600 – 2.500 de euro).

 

Sursă fotografie: mures.citynews.ro

 

Germania nu are însă nevoie doar de angajaţi români cu studii primare sau medii. Medicii sunt de asemenea la mare căutare în această ţară, iar România nu duce deloc lipsă de tineri absolvenţi de medicină. Mulţi dintre ei sunt şcolarizaţi la buget, ceea ce înseamnă că statul plăteşte zeci de mii de euro pentru formarea lor. Din păcate, ca urmare a condiţiilor de lucru şi a salariilor oferite în România, aceşti tineri aleg să urmeze rezidenţiatul şi să profeseze în alte ţări, ceea ce înseamnă o mare pierdere pentru România. Spitalele din Germania sunt în căutarea a 12 medici români. Contractele sunt pe o perioadă de doi ani, iar salariul lunar este de aproape 7.000 de euro. Candidaţii trebuie să fi profesat cel puţin un an ca medic.

 

Originally posted 2015-11-24 02:19:57.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.