Incredibil – Abuz fara precedent in istoria Bisericii Ortodoxe Romane

Biserica Ortodoxa Romana acum este mai mult inchizitie decat un lacas a lui Dumnezeu. Daca nu esti cu Ea, atunci esti impotriva ei. Biserica acum decide daca ai voie sa te rogi la Dumnezeu sau nu. Este fara precendent ceea ce se intampla in romania si cum nimeni nu face nimic. Cum poate Biserica sa excomunice oamenii pentru simplu fapt ca nu sunt de acord cu deciziile absurde luate de ea.   Decizia radicala a fost luata de Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei dupa ce enoriasii l-au sustinut cu vehementa pe un preot ce fusese mutat disciplinar din parohia lor. Pe langa cei trei, arhiepiscopia a sanctionat alte opt persoane, implicate in aceleasi proteste care au fost oprite de la impartasanie pana cand se vor pocai. Cand a citit pe geamul bisericii decizia, acesta femeie din Focsani aproape ca a lesinat. Nu se gandea niciodata ca va primi o pedeapsa atat de grea, mai ales ca, spune ea, nu a facut altceva decat sa isi sustina duhovnicul de la Parohia„Sfantul Apostol Andrei” in momentul in care Arhiepiscopia Buzaului si Vrancei a hotarat sa il mute disciplinar.
Citeste si:  Top 50 vedete din România fotografiate în cele mai ”rușinoase” ipostaze!
Reactia enoriasilor din Focsani, excomunicati de BOR: Sunt crestin ortodox, de unde m-a scos preasfintitul afara?Motivul pentru care trei enoriasi din Focsani au fost excomunicati de BOR. Situatie fara precedent in ultimii ani Nela Panaite, enorias excomunicat: “Am fost judecata in consistoriul bisericesc, nu am fost chemata, nu stiu despre ce este vorba, este o decizie abuziva. Eu sunt botezata crestin ortodox, de unde m-a scos preasfintitul Ciprian afara?” Alti doi credinciosi au fost si ei aspru pedepsiti de Biserica Ortodoxa si excomunicati. Decizia Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei de a-i excomunica pe cei trei enoriasi din Focsani este fara precedent cel putin in istoria recenta a Bisericii Ortodoxe Romane. Prin aceasta hotarare oamenii nu mai au voie sa intre in biserica, sa participe la Sfanta Liturighie si nici sa se impartaseasca. Mai marii bisericii spun ca preotul paroh, sustinut de cei excomunicati, a fost pedepsit pentru ca are o afacere cu obiecte bisericesti, la care nu a vrut sa renunte nici dupa avertismentele superiorilor sai. Iar cei care il apara ar fi in afara bisericii.
Citeste si:  Publicul din Timisoara invitat la un eveniment de arta contemporana inedit: Mad(e) in Romania! Arta si politica. Arta si protest. Arta si mesaj. Arta cu dublu sens
Dragos Olteanu, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Buzaului si Vrancei: „Au mentinut o stare de tulburare, de neascultare si chiar au editat o brosura in care defaima biserica, ierarhii, prin insasi atitudinea lor aceste persoane s-au exclus din sanul bisericii „ Mai mult, alti 8 enoriasi, implicati in acelasi proteste, au fost „canonisiti” adica le-a fost interzis, pana cand se vor pocai, dreptul la impartasanie. Lucica Vintila, enorias: „Nu stiu unde sa ma duc sa imi rezolv situatia. Eu trebuie sa ma impartasesc. Un abuz. Nu am omorat pe nimeni, nu am jignit pe nimeni in biserica, ne-am aparat doar parohul.” Excomunicarea este cea mai grea pedeapsa pentru un crestin. Cel care o primeste ar mai putea reveni in randurile Bisericii doar daca i-ar cere iertare arhiepiscopului, iar acesta ar accepta. Incredibil - Abuz fara precedent in istoria Bisericii Ortodoxe Romane 1   Credinciosii au venit sa ceara sa le fie adus inapoi preotul Sorin Chirvase, inlaturat din parohie in postul Craciunului 2014. Dupa inlaturarea acestui preot, enoriasilor li s-au impus „biruri” pentru a-si pomeni mortii si viii.
“De la Pastele Blajinilor pana pe 21 noiembrie se pun pomelnice pentru morti. Ni s-a cerut cate 100 de lei ca sa primeasca pomelnicul. Daca nu il plateam, nu il citea. Preotul mi-a spus sa vin si sambata si duminica sa platesc pomelnic si pentru vii si pentru morti. Am pensie de 600 de lei, nu am de unde sa dau atatia bani. Ei se lafaie in masini de lux, nu se gandesc la bietii oameni”, a spus indignata Constanta Podoleanu, aratand catre masina de lux a episcopului, dar si a altor preoti veniti la intrunire. Corneliu Barladeanu i-a ignorat complet pe batranii nemultumiti si a coborat din masina dupa ce un preot i-a deschis usa. Episcopul nu a stat nicio secunda sa-i binecuvanteze pe credinciosi ori sa le asculte pasurile. Din acest motiv, nu au lipsit huiduielile si cuvintele grele: „huo”, „hotii”, „dati-ne bisericile inapoi” etc.
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

2 Responses to “Incredibil – Abuz fara precedent in istoria Bisericii Ortodoxe Romane”