Social

În România există lăcașuri de cult musulman unde se propagă “idei religioase necunoscute”


Un anunț făcut ieri de către reprezentanții Muftiatului Cultului Musulman din România cu privire la lăcașurile de cult musulmane de pe teritoriul României a stârnit un val de polemici în spațiul public, conform portalului stiripesurse.ro.

Pe scurt reprezentanții organizației mai sus menționate precum și Uniunea Democrată a Tătarilor turco musulmani și Uniunea Democrată Turcă, au emis un comunicat de presă în comun și au solicitat autorităților române să acorde o mai mare atenție probelemelor comunității musulmane de pe teritoriul României în această perioadă atât de tensionată la nivel internațional.

Mesaj ingrijorător despre lacasurile de cult

Cea mai mare problemă identificată de reprezentanții musulmanilor din România este existența pe teritoriul României a unor lăcașuri de cult musulmane care nu au avizul Muftiatului Musulman și în care se propagă “idei religioase necunoscute”. Această situație este considerată de semnatarii scrisorii una problematică, care odată scăpată de sub control poate avea repercursiuni asupra întregii societății românești. Aceștia afirmă că au atras atenția asupra existenței acestor lăcașuri de cult încă de la începutul anului, în cadrul unei întâlniri cu parlamentarii constănțeni.

 

De asemenea semnatarii comunicatului de presă solicită aplicarea unor metode asemănătoare cu cele din Marea Britanie și închiderea lăcașurilor de cult unde se propagă fundamentalismul religios.

Reprezentanții muftiatului afirmă că nu intenționează să creeze panică prin acest comunicat dar preferă să atragă atenția asupra acestei situații pentru ca România să nu ajungă în situația Franței sau a altor țări afectate de atacurile celor îndoctrinați de fundamentaliști.

 

De asemenea, aceșia mai fac un apel la instituțiile de profil să-i sprijine în identificarea tuturor lăcașurilor de cult musulman de pe teritoriul României și fac apel la autoritățile statului să legifereze în mod clar modul în care acestea pot funcționa precum și să stabilească o modalitate de avizare a slujitorilor din aceste lăcașuri de cult.

 

În concluzie, chiar dacă comunicatul este unul care îndeamnă la calm și echilibru, mesajul transmis de acesta este unul deosebit de îngrijorător: În România există lăcașuri de cult musulman despre care reprezentanții Muftiatului Musulman afirmă că promovează „idei religioase necunoscute” care pot afecta societatea românească dacă nu sunt identificate și închise dacă este cazul.

 

Originally posted 2015-11-26 17:14:39.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.