Social

Doi români care locuiesc în Marea Britanie cer 200.000 de euro daune morale de la postul de televiziune Pro TV

Doi români care locuiesc în Marea Britanie cer 200.000 de euro daune morale de la postul de televiziune Pro TV, considerându-se lezați în urma unui reportaj difuzat la emisiunea „România din Regatul Unit”.

Potrivit Evenimentul Zilei, Alina Răuţă şi Cristian Gabriel Groman au fost unii dintre protagonșiștii emisiunii amintite.

Groman acuză Pro TV că a denaturat realitatea. El este nemulțumit că, sub pretextul că doresc să schimbe imaginea românilor din UK, cei de la Pro TV au căutat, de fapt, senzaționalul.

“În ultimele două săptămâni, am avut parte de unele evenimente triste, pot spune; totul a început cu un reportaj realizat de postul de televiziune PRO TV, ei având o emisiune ce se numește “România din Regatul Unit. Am fost contactați de o echipă a postului PRO TV, formată din reporterul Rareș Năstase și un cameraman.”

„Aceștia au dorit să filmeze casa unde locuim, sub motivul că doresc să schimbe imaginea românilor ce trăiesc în Londra și UK, în BINE, această emisiune – în opinia lor – fiind o contrapartidă (un răspuns), la emisiunile defăimătoare la adresa românilor produse și difuzate de postul britanic Cannel 4. Am acceptat acest lucru, gândindu-mă că românii nu merită să fie arătați cu degetul de nimeni, nici de englezi, nici de altcineva și trebuie să arătăm părțile pozitive ale românilor din Diaspora”, a spus Groman pentru diasporatv.eu, citat de EVZ.

“În urma difuzării celor două emisiuni de postul de televiziune PRO TV, am rămas profund șocat de modul în care casa în care locuim și viața noastră de aici, din Londra, au fost prezentate. S-au tăiat (la montaj) declarații, s-a denaturat adevărul, s-a prezentat numai ce le-a convenit dumnealor, numai pentru o știre bombă, o știre de senzație, plus că s-a deformat realitatea.”

S-a deformat realitatea pentru că viața noastră, de aici, a fost prezentată ca o viață chinuită; am fost prezentați ca niște oameni în toată firea care stăm într-o casă precum niște studenți într-un cămin.  Am fost prezentați ca niște oameni ce au parte de un adevărat calvar, cum că în toate diminețile este coadă la baie.”

„Este un lucru total neadevărat. Am fost prezentați ca niște oameni care își duc viața de azi pe mâine, care nu se descurcă fără mâncarea trimisă de acasă, de părinți. Realitatea expusă de noi a fost cu totul alta! Am declarat că ne putem permite foarte multe lucruri, că viața noastră de aici este incomparabilă cu viața din România, numai că ne lipsește gustul produselor de acasă. Aici, carnea nu are nici un gust, asta am spus”, a mai spus Groman.

Originally posted 2015-06-04 19:46:44.

2 Comments

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.