Doar in Romania intocmirea unui dosar de pensionare costa mai mult decat pensia in sine

Cei care viseaza la o pensie linistita trebuie sa puna bani deoparte. Ii vor cheltui cand isi vor intocmi dosarul, mai ales daca au lucrat la o firma care intre timp s-a desfiintat.   Documentele de care vor avea nevoie s-ar putea afla intr-o arhiva privata, care taxeaza eliberarea oricarui document, in baza legii. Desi o alta lege sustine ca aceste adeverinte nu ar trebui sa coste nimic. Pentru ca responsabilii nu schimba cele doua legi care se contrazic, angajatii sunt buni de plata pentru eroarea lor. Pe Gheorghe Bontoi l-am intalnit in Gara Braila. Venise tocmai de la Brasov si se pregatea sa doarma in sala de asteptare, pentru ca a doua zi sa ajunga la firma de arhivare care detine actele sale de angajat. Omul a lucrat timp de 20 de ani la Uzina Rulmentul, inchisa in 2004. „Stau aicea, n-am incotro. M-as plimba toata noaptea, numai sa rezolv”, spunea Gheorghe Bontoiduminica seara. Operat de cancer, barbatul ar fi trebuit sa iasa la pensie pe caz de boala in ianuarie. Ajutorul de handicap, de 240 de lei, este singurul sau venit, iar intre timp i se spune sa astepte.
Citeste si:  ALIANȚĂ politică SURPRINZĂTOARE: Două partide din România și-au unit FORȚELE pentru a participa la ALEGERILE din 2019 și 2020
„A zis ca ma costa 392 de lei si nu garanteaza ca in douasprezece luni e gata adeverinta„, povesteste barbatul, luni dimineata, cum i s-a „rezolvat” problema. Barbatul a obtinut o scutire de taxa, dupa ce angajatilor firmei de arhivare li s-a facut mila de el. Reprezentantii Casei de Pensii sustin ca un asemenea tarif este ilegal: „Angajatorii sau orice alti detinatori legali de arhive sunt obligati sa elibereze aceste adeverinte in termen de 30 de zile de la solicitare, fara a perceapa taxe sau comisioane”. Ioan Pamparau, directorul adjunct al Casei de Pensii Brasov: „Acest document este total ilegal, evident. Este un document pe care mi l-a adus un pensionar, ca sa-mi arate ca a dat o gramada de bani pe un document care nici macar nu era valabil.” Societatile de arhivare pretind, pe buna dreptate, sa fie platite pentru serviciile prestate si arata o lege la fel de valabila, care stabileste tarife pentru fiecare tip de operatiune. Pusi in fata a doua legi care se bat cap in cap, viitorii pensionari nu stiu ce sa mai creada.
Citeste si:  Situație INCREDIBILĂ în POLITICA din România. Este CONSILIER în Vrancea, dar locuiește în ITALIA. Cine face „naveta” lunar pentru a participa la ȘEDINȚE
Dorel Batca, administratorul unei societati de arhivare: „Eu va spun foarte cinstit ca am si plangeri penale.” Cei care au lucrat la mai multe firme si au nevoie de detalii privind sporurile si grupa de munca, ajung sa plateasca chiar si 1.000 de lei pentru dosarul de pensie.
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Cine sunt vedetele care participă în show-ul „Scena misterelor“, prezentat de Dan Negru şi Romică Ţociu FOTO
  6. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!
  7. Inregistrarea cu procurorul Dragomir INCA PROCUROR la Parchetul Tribunalului Constanta
  8. Salonta, scena unei „comedii amare” despre politică