Facebook avertizează asupra activitӑților suspecte

Rețeaua de socializare Facebook va monitoriza orice activitate pe care o considerӑ suspectӑ ȋn ceea ce privește conturile utilizatorilor sӑi, iar dacӑ va constata vreo activitate ilegală va avertiza utilizatorii prin trimiterea unui mesaj de avertizare. Aceștia vor fi ȋncurajați, de asemenea, sӑ ȋși schimbe parola, sau chiar sistemele de operare de pe computerele pe care lucreazӑ, existȃnd posibilitatea ca acestea sӑ fie compromise.
În cazul în care primiți mesajul „Please secure your account now” (vă rugăm să vă securizaţi contul acum) este posibil ca Facebook să fi detectat o activitate suspectӑ ȋn urma cӑreia contul utilizatorului respectiv este „compromis de un atac suspectat că a fost comis în numele unui stat”. De asemenea, utilizatorilor respectivi li se vor da și explicații despre ceea ce s-a ȋntȃmplat. Acestora li se recomandӑ de asemenea ca, atunci cȃnd se conecteazӑ pe Facebook sӑ ȋși activeze și setӑrile de siguranțӑ folosind „login approvals„.   Prin „login approvals” este trimis un mesaj pe telefonul mobil al utilizatorului Facebook de fiecare datӑ cȃnd cineva folosește un alt dispozitiv pentru conectare ȋn afara celui obișnuit. Ȋn mesajul trimis este și un cod pe care utilizatorul va trebui sӑ ȋl introducӑ, acest lucru ȋnsemnȃnd cӑ pirații cibernetici ar trebui sӑ aibӑ ȋntȃi acces la telefonul unei persoane pentru a ȋi putea accesa contul de Facebook.  
Citeste si:  Autorul unei tentative de viol prins cu ajutorul Facebook-ului
Compania a mai precizat și faptul cӑ aceastӑ avertizare nu ȋnseamnӑ cӑ Facebook sau sistemele sale sunt compromise, ci cӑ este posibil ca utilizatorul sӑ aibă computerul infectat cu un program malware.   Facebook spune cӑ nu va explica motivele pentru care a ajuns la concluzia cӑ anumite atacuri au fost realizate de cӑtre pirați cibernetici care au fost coordonați de guverne. Ei și-au motivat refuzul de a da explicații prin faptul cӑ doresc sӑ ȋși protejeze integritatea metodelor și ale proceselor. Cu toate acestea, ȋn situația ȋn care existӑ dovezi ferme în această direcție, rețeaua de socializare va trimite periodic notificӑri utilizatorilor.  
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Home page
  4. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  5. De ce poartă Nina colanţi?
  6. Anda Ruga beata crita in club
  7. Ce afaceri are Geanina Ilieș. Cea mai ”hot” vedetă de la Ferma a povestit din ce face bani!
  8. Se castiga bani pe YouTube ?