Noul sezon din Game of Thrones

 

HBO a publicat o serie destul de mare de fotografii din al șaselea sezon Game of ThronesNoul sezon din Game of Thrones 1, iar mai jos este ce am aflat noi din ele. Daenerys are probleme, Tyrion bea vin, King’s Landing e un dezastru şi, deşi vine iarna, niciun nordic nu pare să-şi fi dat seama că ar trebui să îşi pună ceva pe cap.

Fotografiile alea, împreună cu teaserele lansate acum câteva săptămâni, schiţează conflictele care vor domina prima parte a noului sezon. De multe ori, membrii caselor Lannister, Stark şi Targaryen şi-au făcut singuri rău.

 

Ia-o pe Daenerys, de exemplu. Într-un teaser recent, se aude o voce Dothraki care spune: „Eşti o nimeni, Regină la Nimic”. Iar acum a apărut o poză cu Mama Dragonilor cu mâinile legate, în timp ce stă în faţa unui Dothraki. Drogon nu pare să fie nicăieri. Toată treaba asta a pornit când fratele ei a dat-o de nevastă unui şef de clan Dothraki, la schimb pentru ajutor militar. Toate chestiile pe care a trecut ea de atunci şi toată distrugerea care s-a abătut asupra atâtor oraşe de pe Essos s-au datorat acelei decizii. Observaţie: războinicii Dothraki nu l-au ajutat pe fratele ei să recucerească Westerosul, ci, dimpotrivă, l-au omorât. Dar e OK, pentru că era un muist, oricum.

Citeste si:  Criminal Minds: Beyond Borders

Noul sezon din Game of Thrones 2

Emilia Clarke în rolul lui Daenerys Targaryen. Imaginea aparţine HBO

În ce priveşte familia Stark, teaserul ăsta prezintă stindardul lor cum flutură pe fundalul unui cer întunecat de iarnă. Ramsey Bolton spune: „Winterfell e a mea. Vino şi vezi”. După care începe să fulgere. O imagine din cele publicate de curând o arată pe Sansa cum îl trage pe Theon dintr-un pârâu aproape îngheţat. Alte imagini îi arată pe cei din familia Bolton în Winterfell. Toate astea s-au întâmplat din cauză că Robb Stark a avut încredere că Theon va încheia o alianţă cu familia sa de pe Insulele de Fier şi şi-a pus viaţa în mâinile lui Roose Bolton. La Nunta Roşie, Roose i-a răsplătit încrederea lui Robb cu un cuţit în inimă, după care i-a şoptit: „Familia Lannister te salută”. Devastarea Nordului, teroarea instaurată de Bolton, violurile şi tortura prin care a trecut Sansa pornesc de la acele acte de încredere.

Noul sezon din Game of Thrones 3

Peter Dinklage în rolul lui Tyrion Lannister, Nathalie Emmanuel în rolul lui Missandei şi Jacon Anderson în rolul lui Grey Worm. Fotografie de Helen Sloan. Imaginea aparţine HBO

Citeste si:  Sezonul 5 din Person Of Interest incepe in Mai
Măcar nenorocirile care s-au abătut asupra familiei Lannister sunt din vina lui Cersei, deşi, pe lângă ea şi rudele ei, au suferit mulţi alţi oameni nevinovaţi. Teaserul ăsta e cel mai interesant, din mai multe puncte de vedere, pentru că ne dezvăluie planul lui High Sparrow. În timp ce leul auriu al casei Lannister flutură deasupra portului din King’s Landing, se aude vocea inconfundabilă a lui Jonathan Pryce, care joacă rolul lui High Sparrow: „Luaţi separat, suntem săraci şi fără de putere, dar împreună putem dărâma imperii”. Dacă asculţi cu atenţie o să auzi că pe fundal se aud clopote şi vocea măicuţelor Septa care repetă încontinuu: „Ruşine!”

Noul sezon din Game of Thrones 4

Dean-Charles Chapman în rolul Regelui Tommen Baratheon, Nikolaj Coster-Waldau în rolul lui Jamie Lannister şi Nell Tiger Free în rolul Myrcellei Baratheon. Fotografie de Helen Sloan. Imaginea aparţine HBO

Alte fotografii le arată pe măicuţele Septa în faţa lui Margaery, care e întemniţată, şi pe High Sparrow, îmbrăcat în zdrenţe, cum priveşte impenetrabil. Cei din familia Lannister jelesc moartea fiicei lui Jaime şi a lui Cersei. Lucrurile arată firesc în interiorul palatului, dar în aer pluteşte revoluţia.

Dincolo de asta, mai vedem şi alte poveşti. Arya este o cerşetoare oarbă. Familia Greyjoy s-a întors în prim plan. Tyrion, Varys şi Missandei trebuie să se ocupe de Mereen (nu primim niciun indiciu despre cum stă treaba acolo). Bran are viziuni cu un bătrân în zdrenţe negre, despre care ni se spune că ar fi corbul cu trei ochi. Iar restul personajelor se perindă prin haosul de pe Westeron, în încercarea de a găsi o oază de pace şi siguranţă.

 

Însă, în noul sezon, pacea pare să fie greu de găsit, deşi asta nu e chiar o surpriză. Noutăţile sunt că High SparrowNoul sezon din Game of Thrones 5 cheamă plebea la revoltă, războinicii Dothraki au revenit, iar primăvara se numără dragonii.

Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. De ce poartă Nina colanţi?
  3. Home page
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  6. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  7. Top 30 - Vedetele din România care s-au iubit în locuri publice
  8. Cum iti promovezi clipurile de pe YouTube