Nucleu extremist depistat de SRI in Romania.

Doi cetateni tunisieni adepti ai organizatiei Stat Islamic, studenti in Romania, au fost declarati indezirabili de Curtea de Apel Bucuresti, ei fiind in atentia Serviciului Roman de Informatii (SRI) din 2014. Purtatorul de cuvant al SRI, Sorin Sava, a declarat pentru Agerpres: ”Cei doi erau in atentia serviciului incepand din anul 2014 si se aflau in Romania in calitate de studenti. Urmare a implicarii in activitati care potrivit legii constituie riscuri si amenintari la adresa securitatii nationale, la propunerea SRI, Curtea de Apel Bucuresti a dispus declararea ca persoane indezirabile a doi cetateni straini pentru o perioada de 10 ani. Cei doi erau adepti ai organizatiei asa-zisul Stat Islamic/Daesh si desfasurau pe teritoriul Romaniei intense activitati de propaganda extremiste. Ei au actionat asupra mai multor cetateni de aceeasi religie in vederea radicalizarii pe linia ideologiei organizatiei teroriste si coagularii unui grup de adepti ai entitatii teroriste„. Ei au fost declarati indezirabili pe o perioada de 10 ani si au fost luati in custodie publica de catre Inspectoratul General pentru Imigrari, iar apoi au fost deportati.
Citeste si:  România anilor '90 de care ți-a fost dor în 2015
Masurile investigative derulate de SRI in planul realizarii securitatii nationale au condus la identificarea celor doi cetateni straini cu activitati pe linia propagandei cu caracter extremist in favoarea organizatiei teroriste Daesh / Statul Islamic. De asemenea, acestia au actionat in vederea coagularii si radicalizarii unui grup de persoane adepte ale entitatii teroriste mentionate”, a informat SRI. Cei doi tunisieni adepti ai Statului Islamic au parasit deja teritoriul Romaniei Cei doi tunisieni adepti ai organizatiei Stat Islamic, declarati indezirabili de Curtea de Apel Bucuresti, au parasit deja teritoriul Romaniei fiind expulzati, informeaza Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti (PCAB).
Potrivit unui comunicat al PCAB, la data de 8 iunie, in urma propunerii formulate de SRI, procurorii au sesizat Curtea de Apel Bucuresti, pentru a aprecia asupra dispunerii masurii de declarare ca indezirabili a doi cetateni tunisieni, Jaber Elias si Gharselloui Wassam, pentru considerente de securitate nationala. In cauza, au rezultat indicii ca cetatenii tunisieni au desfasurat activitati ce constituie amenintari la adresa sigurantei nationale, de natura celor prev. de art. 3 lit. i) si 1) din Legea 51 /1991.
Citeste si:  Romania a trecut in Finala Eurovision 2015
Pe 10 iunie, Curtea de Apel Bucuresti a admis cererea formulata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti si i-a declarat indezirabili pe cei doi tunisieni, pe o perioada de 10 ani, pentru ratiuni de securitate nationala. „Masura expulzarii acestora de pe teritoriul Romaniei s-a desfasurat sub supravegherea Inspectoratului General pentru Imigrari, cei doi cetateni tunisieni parasind teritoriul tarii la cererea lor si neatacand hotararea Curtii de Apel Bucuresti„, se mai arata in comunicatul PCAB.    
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. De ce poartă Nina colanţi?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  5. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  6. Home page
  7. Cele mai provocatoare ţinute de la VIVA! Party 2019. Vedetele s-au întrecut în ţinute fabuloase
  8. Anda Ruga beata crita in club