Politica

Vladimir Tismăneanu anunță o confruntare decisivă pe scena politică: Se va juca o partidă vitală! EXCLUSIV

Loading...

Președintele Klaus Iohannis a făcut în cursul dimineții zilei de joi o serie de declarații despre starea justiției din Româna. O parte din remarcile președintelui României au sugerat că nu va accepta numirea Adinei Florea la șefia DNA, întrucât în fruntea Direcției Naționale Anticorupție este nevoie de o persoană independentă.

CITIȚI MAI MULTE AICI: Noul șef al DNA. Iohannis: Avem un aviz negativ de la CSM care trebuie să ne dea foarte mult de gândit

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura joi cu politologul Vladimir Tismăneanu, profesor universitar în cadrul Universității din Maryland, pentru a trasa concluziile referitoare la ieșirea lui Klaus Iohannis pe problemele justiției. Astfel, analistul politic a salutat faptul că președintele României a decis să facă acele declarații pe care o mulțime de cetățeni pro-europeni și pro-NATO le așteptau. Mai mult, profesorul universitar a atras atenția că se prefigurează o confruntare, posibil, decisivă în privința viitorului statului de drept, iar „DNA este încă acea instituție-cheie pe care mafioții nu au capturat-o” și pe care se dă bătălia.

„Este reconfortant faptul că domnul Iohannis a decis să spună ceea ce atâția cetățeni așteptau cu ardență, speranță să audă de la președintele unui stat care face parte din NATO și din UE. Confruntarea care se prefigurează poate fi decisivă în privința viitorului statului de drept. DNA este încă acea instituție-cheie pe care mafioții nu au capturat-o. Nu singura, dar cea mai importantă. Se va juca acum o partida vitală din această teribilă încleștare. Concis și tranșant, a fi sau a nu fi…”, a conchis Vladimir Tismăneanu în exclusivitate pentru PSnews.ro.

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.