Viorila Dancila: Preluarea Presedintiei Consiliului UE, un consens

Loading...

„Eu vad preluarea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, de la 1 ianuarie 2019, ca pe un proiect national. Aici nu vorbim de persoane, vorbim despre Romania, despre un examen pe care trebuie sa il dea Romania in fata Europei si pentru ca acest examen sa fie obtinut cu o nota mare, pentru a avea succes (…), acest lucru presupune (…) un consens intre institutiile statului, (…) in clasa politica, o dorinta a fiecaruia dintre noi de a ne implica in acest proiect national. (…) Cred ca societatea romaneasca, partidele politice, clasa politica trebuie sa dea dovada de foarte multa responsabilitate, sa se uneasca si sa se implice in aceste proiecte nationale”, a declarat Dancila intr-un interviu difuzat sambata de TVR 1.

Totodata, prim-ministrul a precizat ca obiectivele mari trebuie sa uneasca intreaga clasa politica.

„Eu intotdeauna am crezut in consens si am crezut ca proiectele, obiectivele mari trebuie sa uneasca intreaga clasa politica. Inca mai cred in acest lucru, pentru ca adevaratele proiecte, proiectele nationale presupun acest lucru. Cand vorbim de un proiect national, nu vorbim despre o persoana sau alta, nu vorbim despre un partid sau altul, vorbim despre Romania si despre romani si cred ca acest lucru este foarte important si acest lucru presupune sa dam la o parte interesele politice si sa ne unim pentru acele proiecte”, a subliniat Dancila.

Citeste si:  Ungaria nu-şi schimbă politica privind migraţia! Indiferent ce zice UE!

Intrebata daca a simtit ca membrii opozitiei sunt dispusi „sa lase la o parte atacurile” in fata proiectului privind preluarea Presedintiei Consiliului UE, premierul Dancila a raspuns: „As vrea sa va dau un raspuns pozitiv, dar am vazut ca lucrurile arata altfel, ca foarte multi dintre politicieni au vazut interesul personal dincolo de interesul de tara si acest lucru nu este un lucru normal. Am vazut foarte multe afirmatii ca nu suntem pregatiti pentru preluarea Presedintiei, ceea ce a facut ca sa avem reactii din partea altor tari – am vazut reactia Finlandei. In acelasi timp, am vazut declaratiile Comisiei Europene, declaratiile presedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, care spun cu totii ca suntem pregatiti”.

Viorica Dancila merge la...
Citeste si: Dancila merge la receptia lui Iohannis de la palat. Dragnea boicoteaza

Totodata, prim-ministrul a precizat ca isi doreste ca 1 Decembrie sa aduca „mai multa intelepciune”.

„As vrea ca 1 Decembrie, Ziua Nationala, sarbatorirea Centenarului Marii Uniri sa aduca mai multa intelepciune pentru toti si, pornind de la 1 ianuarie, sa putem sa vedem aceasta Presedintie rotativa ca un proiect de tara, in care fiecare dintre noi sa ne aduce contributia. (…) Nu este proiectul prim-ministrului, nu este proiectul Guvernului Romaniei, este proiectul Romaniei si al romanilor. (…) Consider ca, dupa aderarea la NATO, (…) la Uniunea Europeana (…), preluarea Presedintiei Consiliului Uniunii Europene este un proiect de tara”, a mai aratat Dancila.

Citeste si:  Meleșcanu îi răspunde oficialului german care a spus că Iohanni ar trebui „să stea în capul mesei” la președinția UE
Sursa foto: Agerpres Foto
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Anda Ruga beata crita in club
  2. Home page
  3. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE
  4. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. O zi din viata unei Mame - Merita citit.
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Ferma 2019. Unde se filmează emisiunea de la Pro Tv. Povestea uluitoare a locului