Viorica Dăncilă şi Corina Creţu, discuţie la Guvern pe teme sensibile, după criticile aduse de comisarul european

Loading...

Premierul Viorica Dăncilă şi comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, au discutat, luni, la Palatul Victoria, despre modalităţile de finanţare a spitalelor regionale, absorbţia fondurilor UE în domeniul transporturilor, precum şi laserul de la Măgurele.

Imaginea articolului Viorica Dăncilă şi Corina Creţu, discuţie la Guvern pe teme sensibile, după criticile aduse de comisarul european

Viorica Dăncilă şi Corina Creţu au discutat, la Guvern, despre finanţarea spitalelor regionale

„Întrevederea a oferit ocazia realizării unei treceri în revistă a acţiunilor de pregătire a preluării şi exercitării Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. Totodată, s-a realizat un schimb de opinii cu privire la discuţiile în curs la nivel UE privind viitorul politicii de coeziune post-2020 şi necesitatea menţinerii rolului prioritar al acesteia în stimularea investiţiilor şi creşterii economice, fiind evidenţiată, în context, importanţa reflectării corespunzătoare a acestei politici în arhitectura viitorului Cadru Financiar Multianual 2021-2027. Au fost abordate aspecte legate de definirea politicii de coeziune post-2020, premierul român subliniind că cetăţeanul şi coeziunea, ca valori comune, vor reprezenta repere care vor sta la baza demersurilor României în exercitarea mandatului la Preşedinţia Consiliului UE”, potrivit unui comunicat de presă al Executivului, remis luni MEDIAFAX.

Citeste si:  Dăncilă: Şedinţa de Guvern se va desfăşura în două etape - una referitoare la apărare, politică externă şi ordine publică şi o alta referitoare la probleme economice

 

Potrivit sursei citate, premierul şi comisarul european au discutat despre viitorul buget european şi finanţarea spitalelor regionale din Craiova, Iaşi şi Cluj.

„În ceea ce priveşte negocierile privind viitorul buget european, prim-ministrul Viorica Dăncilă a arătat că România îşi propune o abordare constructivă, care să conducă la atingerea unui compromis, şi care să reflecte atât nevoile de a face faţă noilor provocări, dar şi necesităţile legate de promovarea, în continuare, a unei convergenţe reale la nivelul Uniunii Europene, prin asigurarea unei finanţări adecvate pentru politica de coeziune şi politica agricolă comună. În cadrul întrevederii a fost abordat, de asemenea, subiectul construirii a trei spitale regionale, proiect prioritar pentru Guvernul României. Cei doi oficiali au discutat despre posibilităţile de finanţare existente şi au identificat soluţii de realizare a acestor spitale”, a comunicat Guvernul.

De asemenea, pe agenda întâlnirii a figurat şi absorbţia fondurilor europene pentru transporturi.

„Un alt proiect important care a figurat pe agenda de discuţii a fost cel al Laserului de foarte mare intensitate de la Măgurele (ELI-NP). De asemenea, a fost discutat subiectul absorbţiei de fonduri europene în domeniul infrastructurii de transport”, se mai arată în comunicatul de presă.

Citeste si:  FLORIN IORDACHE: Parlamentul asteapta deciziile si motivarile CCR pe codurile penale - Politica - Ziarul BURSA

La convorbiri au participat, de asemenea, viceprim-miniştrii Viorel Ştefan şi Paul Stănescu, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, şi ministrul sănătăţii, Sorina Pintea.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat luni, la Bucureşti, că îi va solicita premierului Viorica Dăncilă, în cursul acestei zile, să îi comunice dacă Guvernul mai vrea să contruiască spitale regionale cu bani europeni sau doreşte în parteneriat public-privat.

Aceasta a adăugat că se teme ca România să nu repete greşelile din trecut, atunci când au fost depuse proiecte europene pentru atragerea fondurilor fără să fie avute în vedere indicatori precum numărul de noi locuri de muncă.

Creţu a explicat că nu denigrează Guvernul atunci când spune că este responsabil 100% pentru problemele în atragerea fondurilor europene, ci este datoria sa să spună „lucrurilor pe nume”.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a scris, joia trecută, pe Facebook, că este „mâhnită” de faptul că discuţiile despre finanţarea din fonduri europene a spitalelor regionale din Craiova, Iaşi şi Cluj „se duc într-o zonă a speculaţiilor şi disputelor”.

Viorica Dăncilă şi Corina Creţu, discuţie la Guvern pe teme sensibile, după criticile aduse de comisarul european 1 Citeşte şi: Senatorii care nu votează, dar sunt prezenţi în sală vor fi incluşi la cvorumul de şedinţă
Viorica Dăncilă şi Corina Creţu, discuţie la Guvern pe teme sensibile, după criticile aduse de comisarul european 2 Citeşte şi: Senatul a adoptat proiectul de lege referitor la măsurile privative de libertate
Viorica Dăncilă şi Corina Creţu, discuţie la Guvern pe teme sensibile, după criticile aduse de comisarul european 3 Citeşte şi: Iohannis a avut o întrevedere cu preşedintele Comitetului European al Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz

 

Citeste si:  Politica de imigraţie post-Brexit. Deciziile Londrei. Cum sunt afectați românii

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. De ce poartă Nina colanţi?
  3. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  4. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  5. Home page
  6. Top 30 - Vedetele din România care s-au iubit în locuri publice
  7. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator