Politica

Viorica Dăncilă a votat în Parlamentul European un raport favorabil căsătoriei între persoanele de același sex

Loading...
Premierul Viorica Dăncilă a votat în 2015, când era europarlamentar, un raport despre drepturile omului care încuraja statele membre să reflecteze la recunoașterea căsătoriei între persoane de același sex, scrie Ziare.com. Raportul a fost votat de mai mulți europarlamentari PSD.

discurs dancila parlamentul european_govro (4)

Foto: gov.ro

Raportul se referea la drepturile omului, democrația în lume și politica UE în aceste domenii, iar autorul lui a fost italianul Pier Antonio Panzeri, membru al Grupului S&D din Parlamentul European, grup din care face parte și PSD.

Printre capitolele raportului figura și unul legat de drepturile comunității LGBT.

În documentul supus votului Parlamentului European se lua act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de același sex într-un număr din ce în ce mai mare de țări din lume, iar instituțiile UE și statele membre erau încurajate să reflecteze asupra recunoașterii căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de același sex, acest lucru fiind văzut ca „o chestiune politică, socială, și legata de drepturile omului și drepturile civile”.

Printre cei 22 de europarlamentari români care au votat raportul întocmit de Pier Antonio Panzeri s-au numărat: Viorica Vasilica Dăncilă (PSD, S&D), Victor Boștinaru (PSD, S&D), Maria Grapini (PC, S&D), Dan Nica (PSD, S&D), Norica Nicolai (PNL, ALDE), Ioan-Mircea Pașcu (PSD, S&D), Claudia Țapardel (PSD, S&D) sau Ciprian Tănăsescu (PSD, S&D).

Sâmbătă dimineață, când Viorica Dăncilă a votat la referendumul de modificare a Constituţiei în sensul redefinirii familiei, ea afirmat că tema familiei este una importantă pentru toţi şi că ea a votat pentru valorile în care crede. Întrebată despre acest raport, Viorica Dăncilă a refuzat să dea un răspuns.

 

Etichete:

parlamentul european
,
viorica dancila
,
casatorie persoane acelasi sex
,
romania casatorie acelasi sex

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.