Violențe la Paris. Chirieac: Dacă s-ar întâmpla în România, s-ar dezmembra țara

Loading...

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat protestele violente care au loc în aceste ore la Paris. Analistul este de părere că, în cazul în care ar avea loc asemenea proteste în România, țara s-ar dezmembra. 

Bogdan Chirieac a declarat, sâmbătă, la România TV, că țara noastră nu ar avea capacitatea să reacționeze, așa cum face statul francez, în cazul unor proteste de amploarea și violența celor de la Paris. Mai mult, analistul consideră că protestele din Franța vor atinge maximul în primăvară.

 Nimeni nu a îndrăznit să reproșeze ceva Franței

 

„Dacă s-ar întâmpla în România ce se întâmplă acum la Paris, s-ar dezmembra țara. În primul rând că România nu are capacitatea de a reacționa așa cum reacționează statul francez, dar gândiți-vă că șeful protetatarilor vestelor galbene a fost arestat pe 22 decembrie pentru că a declarat la televiziune că dorește să ocupe Palatul Elisee, reședința oficială a președintelui Franței. Au mai fost arestați circa 1300 de oameni ca urmare a violențelor care au avut loc în aceste opt săptămâni. Ele s-au înmuiat puțin pentru că au fost Crăciunul și Anul Nou, după care ei le repornesc și probabil că vor atinge maximul în primăvară, iar soluția ar fi noi alegeri prezidențiale. Văd că nu îl lasă din colți pe Macron, deși Franța a făcut tot ce trebuia făcut, ca stat european, să oprească aceste proteste în condiția în care nimeni în plan internațional nu a îndrăznit să spună nimic, deși au fost câțiva morți între protestatarii vestelor galbene. Deci nimeni nu a îndrăznit să reproșeze ceva Franței și în cazul României s-a dat o rezoluție în Parlamentul European, împotriva jandarmeriei. Deci dacă, Doamne ferește, se întâmplă manifestații de o asemenea violență în România, chiar se desface țara. Eu sper să nu se întâmple asta. Foarte bine că România manifestă în continuare un spirit civic ridicat, deși chestiunea este cam metafizică, amnistie, grațiere, nu știu ce, dacă era o demonstrație împotriva dezastrului din trafic în București și incapacității administrative de a rezolva această problemă, atunci mergeam și eu la demonstrație. Dar deja românii demonstrează pentru chestiuni din astea foarte fine, pe legislație, mă rog, ceea ce, iată, arată că o națiune din est dovedește o maturitate politică importantă”, a declarat Bogdan Chirieac.  

Citeste si:  Miniştrii Meleşcanu şi Ciamba ies la atac după criticile lui Juncker:
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  3. Home page
  4. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  5. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. Brigitte Năstase, eliminată din Ferma! Vedeta a pierdut duelul cu Otniela
  8. HOROSCOP CHINEZESC 2019 Dragnea, Iohannis și Tăriceanu