VIDEO: Un festival al democrației! „Să spargem clișeele!” – Bistriteanul – Afla primul

Loading...

„Ne aflăm într-un adevărat festival al democrației! Pentru prima dată în istoria partidelor politice, avem parte de alegeri transparente pentru a selecta cei mai buni candidați care să reprezinte România în Parlamentul European, din partea USR”, a subliniat astăzi deputatul bistrițean Cristina Iurișniți.

„Am schimbat paradigma, nu mai avem niște numiri interne din spatele unor uși închise, ci dezbateri publice, avem o campanie internă transparentă la care poate participa oricine, de la membri simpatizanți până la opozanți… Avem multe filiale care în program și-au inclus activități care să le permită celor care s-au înscris în cursa internă să-și expună punctul de vedere și programul electoral și să motiveze de ce doresc să reprezinte USR-ul în Parlamentul European… Dorim să spargem clișeele pe care le cunoaștem cu toții în societatea românească cum că politica ar fi o mizerie sau că parlamentarii europeni nu ne reprezintă…”, a mai subliniat Cristina Iurișniți, în această după-amiază, în cadrul unei conferințe de presă, adăugând că așa cum USR a schimbat paradigma în Parlamentul românesc, vrea să se implice și să ducă mai departe această schimbare.

Citeste si:  Reprezentant BNR: Am mari dificultăţi în a înţelege logica raţionamentului Guvernului

La eveniment a participat și Cristian Ghinea, vicepreședintele USR România, dar și Radu Mihaiu de la USR București, cei trei politicieni prezentând presei, în linii mari, proiectele de care au de gând să se ocupe în Parlamentul European.

Ca profesor, am simțit nevoia să mă implic și să duc mai departe, în Parlamentul European, programul de care m-am ocupat aici, în România, pentru a contribui astfel cu tot ce am acumulat în ultimii 20 de ani de experiență în dezvoltarea politicilor educaționale… Pentru că știu foarte bine că tot ce vine de la Strasbourg și Bruxelles are o influență și în plan național”, a mai spus deputatul bistrițean.

Conform sondajelor, USR ar avea șanse în acest moment să prindă 3 posturi de europarlamentari – „dar USR v-a obișnuit deja cu surprize plăcute”, a comentat vicepreședentele Cristian Ghinea, mizând că formațiunea politică din care face parte se poate mobiliza, cum a făcut-o și în cadrul campaniei Fără Penali…

Citeste si:  PNL îi cere lui Toader să oprească revocarea lui Lazăr: Un demers politic de represiune. PSD-ALDE nu își dorește decât sancționarea României

Despre o posibilă aliere cu cei din platforma România 100 – Cristina Iurișniți a recunoscut că recent la Paris, l-a abordat direct pe Dacian Cioloș, solicitând detalii despre acest subiect – însă răspunsul pe care l-a primit a fost limpede: cel puțin deocamdată, USR și RO 100 vor merge pe liste separate, deși nu este exclusă o coagulare a forțelor, la un moment dat, „pentru că altfel riscăm să ne canibalizăm”, a punctat Cristina Iurișniți.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. De ce poartă Nina colanţi?
  5. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  6. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  7. Cele mai provocatoare ţinute de la VIVA! Party 2019. Vedetele s-au întrecut în ţinute fabuloase
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator