VIDEO Cum i-a prins Centenarul Marii Uniri pe politicieni în plin război intern

Loading...

Şeful statului a fost primul care, după ce a vorbit de 1918 şi de unitatea românilor, a trecut la criticarea Guvernului Dăncilă şi a coaliţiei PSD-ALDE, pe tema modificărilor legislaţiei penale. „Este încă timp să reveniţi asupra unor legi care nu au nici susţinerea oamenilor şi nici nu corespund standardelor europene de drept. Nu puneţi în joc tot efortul şi sacrificiile românilor pentru care sunt atât de respectaţi în Uniunea Europeană, nu faceţi rău societăţii româneşti mergând mai departe cu legi ale justiţiei şi cu modificări ale codurilor penale care sunt incongruente cu o democraţie veritabilă“, le-a transmis Klaus Iohannis de la tribuna Parlamentului.

De asemenea, preşedintele a subliniat faptul că în fruntea României ar trebuit să fie lideri politici fără probleme de integritate şi capabili să menţină parcursul european şi pro-atlantic al ţării, nu să aibă abordări „populiste, demagogice şi manipulatorii“.

„Românii aşteaptă o guvernare la înălţimea moştenirii care ne-a fost încredinţată, vor lideri politici responsabili, cinstiţi şi care să-şi propună obiective politice ambiţioase pentru România, nu pentru interesele lor vremelnice“, a mai afirmat Iohannis.

Citeste si:  Cine era ghimpele lui Iohannis în calea președinției Consiliului UE. „Acum este mult mai bine”

Dragnea vrea „români adevăraţi“

Primul răspuns al PSD a venit prin gura şefului formaţiunii, Liviu Dragnea, cel care precizat că politicienii ar trebuie să se comporte ca „români adevăraţi“ şi să fie mai atenţi în momentul în care votează în Europa împotriva guvernării, aşa cum s-a întâmplat la rezoluţia Parlamentului European privind statul de drept din România. „Să fim români înainte de orice atunci când votăm în Europa. Să ne stabilim obiectivele pe care să le susţinem cu toţii pe o singură voce, pe limba românească. Să nu mai fie ca atunci când europarlamentari români au votat în PE împotriva României. Să încetăm acest război dintre români şi români, pe care îl ducem în afara ţării şi în interiorul ţării“, a afirmat Dragnea, de la tribuna Parlamentului.  

Liderul PSD a fost urmat de prim-ministrul Viorica Dăncilă, cea care a spus că are un „mesaj de pace politică“ pentru Klaus Iohannis şi pentru partidele din Opoziţie, dar care s-a dovedit plin de atacuri. „Trebuie să ne rezolvăm singuri problemele din România. Prin noi înşine, nu prin alţii, trebuie să fie deviza noastră. Poţi să critici, dar ca român, când vorbeşti despre România, trebuie să dai dovadă de echilibru. Trebuie să militezi ca ţara ta să fie tratată cu respect“, a subliniat liderul de la Palatul Victoria.

Citeste si:  Principalii oameni politici pe care s-a sprijinit Carol I. Azi, P.P. Carp

Dăncilă şi zestrea culturală

Dăncilă a avut şi cuvinte mai frumoase, dar la adresa românilor care s-au remarcat în istorie, şi prin formulări folosite mai ales în discursurile din perioada regimului comunist. „Avem invenţii şi inventatori care au impresionat întreaga lume, genii spectaculoase care au ţesut cu fir de aur zestrea noastră culturală“, a conchis premierul. 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !
  8. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!