VIDEO Cum i-a prins Centenarul Marii Uniri pe politicieni în plin război intern

Loading...

Şeful statului a fost primul care, după ce a vorbit de 1918 şi de unitatea românilor, a trecut la criticarea Guvernului Dăncilă şi a coaliţiei PSD-ALDE, pe tema modificărilor legislaţiei penale. „Este încă timp să reveniţi asupra unor legi care nu au nici susţinerea oamenilor şi nici nu corespund standardelor europene de drept. Nu puneţi în joc tot efortul şi sacrificiile românilor pentru care sunt atât de respectaţi în Uniunea Europeană, nu faceţi rău societăţii româneşti mergând mai departe cu legi ale justiţiei şi cu modificări ale codurilor penale care sunt incongruente cu o democraţie veritabilă“, le-a transmis Klaus Iohannis de la tribuna Parlamentului.

De asemenea, preşedintele a subliniat faptul că în fruntea României ar trebuit să fie lideri politici fără probleme de integritate şi capabili să menţină parcursul european şi pro-atlantic al ţării, nu să aibă abordări „populiste, demagogice şi manipulatorii“.

„Românii aşteaptă o guvernare la înălţimea moştenirii care ne-a fost încredinţată, vor lideri politici responsabili, cinstiţi şi care să-şi propună obiective politice ambiţioase pentru România, nu pentru interesele lor vremelnice“, a mai afirmat Iohannis.

Citeste si:  Șoc pe scena politică. 26% vor un partid afară din Parlament, 49% sunt indeciși

Dragnea vrea „români adevăraţi“

Primul răspuns al PSD a venit prin gura şefului formaţiunii, Liviu Dragnea, cel care precizat că politicienii ar trebuie să se comporte ca „români adevăraţi“ şi să fie mai atenţi în momentul în care votează în Europa împotriva guvernării, aşa cum s-a întâmplat la rezoluţia Parlamentului European privind statul de drept din România. „Să fim români înainte de orice atunci când votăm în Europa. Să ne stabilim obiectivele pe care să le susţinem cu toţii pe o singură voce, pe limba românească. Să nu mai fie ca atunci când europarlamentari români au votat în PE împotriva României. Să încetăm acest război dintre români şi români, pe care îl ducem în afara ţării şi în interiorul ţării“, a afirmat Dragnea, de la tribuna Parlamentului.  

Liderul PSD a fost urmat de prim-ministrul Viorica Dăncilă, cea care a spus că are un „mesaj de pace politică“ pentru Klaus Iohannis şi pentru partidele din Opoziţie, dar care s-a dovedit plin de atacuri. „Trebuie să ne rezolvăm singuri problemele din România. Prin noi înşine, nu prin alţii, trebuie să fie deviza noastră. Poţi să critici, dar ca român, când vorbeşti despre România, trebuie să dai dovadă de echilibru. Trebuie să militezi ca ţara ta să fie tratată cu respect“, a subliniat liderul de la Palatul Victoria.

Citeste si:  Victor Ponta, profeție SUMBRĂ: Este o politică sinucigașă care ne duce pe drumul dezastrului

Dăncilă şi zestrea culturală

Dăncilă a avut şi cuvinte mai frumoase, dar la adresa românilor care s-au remarcat în istorie, şi prin formulări folosite mai ales în discursurile din perioada regimului comunist. „Avem invenţii şi inventatori care au impresionat întreaga lume, genii spectaculoase care au ţesut cu fir de aur zestrea noastră culturală“, a conchis premierul. 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. De ce poartă Nina colanţi?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  5. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  6. Home page
  7. Cele mai provocatoare ţinute de la VIVA! Party 2019. Vedetele s-au întrecut în ţinute fabuloase
  8. Anda Ruga beata crita in club