VICTORIA lui Trump, SCHIMBĂRI MAJORE în România. Mutările ce vor deveni EVIDENTE

Loading...

Evenimentele din SUA, relatate pe larg pe evz.ro, vor avea efecte uriaşe asupra întregii lumi, este convins geopoliticianul Cozmin Guşă.

Sintetizând ceea ce s-a întâmplat în Statele Unite, fostul consultant politic afirmă că victoria este rezultatul faptului că aşteptările democraţilor privind formarea un val popular anti-Trump au fost parţial infirmate, în timp ce aşteptările lui Trump şi alte republicanilor de a păstra controlul s-au împlinit.

„Implicarea lui Trump în campanie, pe fondul popularităţii mari pe care o are, în ciuda tuturor contradicţiilor şi a faptului că a fost mereu atacat de o parte a presei, a fost decisivă în acele state care i-au asigurat victoria în Senat.

Valul democrat nu s-a creat pentru că, probabil, o parte a americanilor indecişi a considerat prea populist şi prea de stânga mesajul democraţilor, în condiţiile în care economia merge bine, s-au creat milioane de locuri de muncă în ultimii doi ani, acordurile internaţionale pe comerţ funcţionează, aşa că treburile s-au împărţit într-un mod care-l avantajează pe Trump şi, practic, schimbarea de ordine mondială merge înainte, asta e de fapt concluzia”, a afirmat Guşă conform realitatea.net.

Citeste si:  Politica de baltă în ”stil Gorghiu”: în 2016 se declara pentru familia tradițională, în 2018 profită de Referendum și îl atacă pe Orban care a votat ”Da” - MagnaNews

Prin victoria din Senat, explică Guşă, Donald Trump a obţinut, de fapt, ceea ce-l interesa cel mai mult: controlul asupra Justiţiei şi asupra politicii externe. „PR-ul pe care liderul de la Casa Albă şi l-a făcut, chiar şi cu excese demagogice, apropos de problema imigranţilor i-a fost folositor şi putem spune, cu mai multe argumente decât în 2016, că Partidul Republican = Donald Trump.”

„În tabăra democraţilor treburile vor fi împărţite, pentru că de la nivelul Camerei Reprezentanţilor vor lansa atacuri la adresa lui Trump, comisii de anchetă, vor bloca anumite iniţiative legislative, care se referă, mai ales, la împărţirea bugetului, ceea ce le va asigura o anumită alonjă politică,” este de părere Cozmin Guşă.

„Lupta internă însă, în absenţa unuii lider maxim, aşa cum este Trump la republicani, va afecta, probabil, atât coeziunea, cât şi credibilitatea democraţilor, pentru că sunt cel puţin 20 de pretendeţi la nominalizare care se vor înfrunta public, pe TV şi se vor ataca, timp în care Trump îşi va vedea de treabă şi de agenda internaţională pe care el a impus-o.”

Citeste si: 

Tocmai din această perspectivă, consideră Cozmin Guşă, este de aşteptat ca schimbările profunde impuse de Trump în relaţiile internaţionaloe ale Statelor Unite să-şi urmeze cursul.

”Practic împărţirea lumii va merge mai departe. Evident, SUA îşi vor lua o alonjă maximală de tip geoeconomic, care se va extinde dinspre America de Nord spre America Latină, unde preşedinţii de tip Trump tocmai au câştigat alegerile în Mexic sau Brazilia. Asta va determina o situaţie în care practic putem vorbi despre Statele Unite ca despre acel stat conectat, prin strategia lui Trump, la politica internă, dar care îşi extinde influenţa economiică, socială şi politică asupra celor două continente americane.”

În scurt timp, consideră geopoliticianul, vom vedea foarte clar şi efectele victoriei lui Trump şi a republicanilor în politica americană vis-a-vis de Europa şi de Uniunea Europeană. ”Deocamdată se concentrează la graniţele continentului, fie că vorbim de Franţa şi Marea Britanie la vest şi România, care este frontiera estică a blocului euratlantic. În Europa vor fi mutaţii profunde, deja a fost evidentă lipsa de apetenţă a americanilor, sub preşedinţia lui Trump de a interveni, ca până în mandatul lui Barack Obama, în politica UE, ceea ce a lăsat mână liberă şi spaţiu de manevră liderilor de la Bruxelles.” apreciază Guşă.

Citeste si:  Caru' cu vedete: Gheorghe Turda a învins cancerul; Michael Buble nu se mai retrage din muzică. Ce surpriză le-a pregătit fanilor; Delia ia bani grei din concerte, dar nu le suportă. Mărturisirea uluitoare a celei care a încasat 300.000 de euro într-un an din muzică

Citește mai departe … VICTORIA lui Trump, SCHIMBĂRI MAJORE în România. Mutările ce vor deveni EVIDENTE 2 VICTORIA lui Trump, SCHIMBĂRI MAJORE în România. Mutările ce vor deveni EVIDENTE 3
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Cine sunt vedetele care participă în show-ul „Scena misterelor“, prezentat de Dan Negru şi Romică Ţociu FOTO
  6. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!
  7. Inregistrarea cu procurorul Dragomir INCA PROCUROR la Parchetul Tribunalului Constanta
  8. Salonta, scena unei „comedii amare” despre politică