Victor Ponta, despre ce n-ar fi făcut dacă ar fi ajuns președinte

Loading...

Fostul premier Victor Ponta spune că, în urmă cu patru ani, l-a sunat pe Klaus Iohannis şi l-a felicitat pentru victoria la alegerile prezidenţiale şi susţine că nu poate aprecia dacă acesta a confirmat sau nu aşteptările celor care l-au votat, fiind subiectiv. Ponta mai spune că, dacă ar fi fost el cel ales preşedinte în 2014, nu ar fi desemnat-o pe Viorica Dăncilă premier, nu l-ar fi lăsat pe Liviu Dragnea să ocupe funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi nu ar fi numit-o pe Ecaterina Andronescu, din nou, ministru al Educaţiei.

„În urmă cu exact 4 ani l-am sunat pe Dl. Iohannis, l-am felicitat şi i-am urat sincer să aibă succes în toate proiectele pe care le avea pentru România. Aşa am considerat că trebuie să ne comportam într-o ţară democratică / cred şi acum că am procedat corect. Le mulţumesc încă o data celor peste 5 milioane de români care au avut încredere în mine şi m-au votat/ iar faţă de cei care nu m-au sprijinit atunci ci au fost alături de Dl Iohannis nu am absolut niciun resentiment-dimpotrivă, am încercat în aceşti ani să înţeleg cu ce am greşit şi de ce i-am făcut să voteze împotriva mea ( şi în multe puncte am reuşit să văd ce nu eram în stare să văd atunci)!”, scrie Victor Ponta pe Facebook, vineri seară.

Citeste si:  "Oameni NOI în politică", un proiect care aduce REVOLUȚIE în sistem! Peste 2.000 de bistrițeni au semnat deja! Vezi cu ce propuneri faine vor să iasă-n față!

El susţine că România este, în 2018, într-o situaţie economică, socială şi politică „mult mai rea” decât în 2014, pe un drum „greşit din punct de vedere democratic şi al dezvoltării noastre”, dar „asta nu este doar vina Preşedintelui ci, probabil, a noastră a tuturor”.

„Pentru Irina, Andrei şi Daciana este muuuuuult mai bine că nu sunt Preşedinte şi am timp pentru noi ca familie!”, adaugă Ponta.

El spune că nu poate aprecia dacă Iohannis a confirmat sau nu aşteptările alegătorilor, fiind subiectiv.

„Dacă Dl Iohannis a confirmat sau nu aşteptările celor care l-au votat-asta cu siguranţă nu sunt eu cel care poate să aprecieze pentru că sunt subiectiv. O pot face doar cei care l-au susţinut …”, scrie Ponta.

El mai afirmă că sunt trei lucruri care nu s-ar fi întâmplat dacă el ar fi fost ales preşedinte.

„Dacă pot însă să îmi permit să fac puţin haz de necaz / sunt 3 lucruri care cu siguranţă NU s-ar fi întâmplat dacă în 2014 eram eu ales Preşedinte: 1. Nu aş fi desemnat-o pe Doamna Dăncilă Prim Ministru (locul 9 lista de europarlmentari a fost deja mai mult decât suficient). 2. Nu l-aş fi lăsat pe Dl Liviu Dragnea să fie Preşedintele Camerei Deputaţilor (mi-a cerut în 2013 şi 2014 această poziţie şi l-am refuzat de fiecare dată cerându-i să se ocupe de lucrurile la care se pricepe). 3. Nu aş fi numit-o pe Doamna Andronescu din nou Ministru al Educaţiei (în Decembrie 2012 am rugat-o să sprijine un ministru din altă generaţie, pe Remus Pricopie, cu mai multă energie necesară unei reforma pentru viitor a Sistemului. Orice altceva însă, cum ar fi fost “dacă” nu ştiu şi nu vă pot răspunde (…)”, menţionează Victor Ponta.

Citeste si:  Acţiunea României VA CONTA în dosare ca BREXIT sau cel al bugetului MULTIANUAL al UE
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Mai este Simona Halep virgină?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  6. O zi din viata unei Mame - Merita citit.
  7. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  8. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE