Politica

Vicepresedintele PD, despre datoriile Air Moldova:

Loading...

 

Vladimir Cebotari, fost ministru PD: „Mi se pare ca a fost o politica defectuoase de deschidere a curselor. Se deschideau acele curse din anumite decizii, poate chiar si politice. De exemplu curse la Bruxelles sunt o sumedenie, dar aduc numai minusuri. Se pare ca era mai rational sa scoti aceasta companie la privatizare, decat sa scoti bani din Guvern pentru datorii.

 

Compania nu s-a asigurat sa aiba banii necesari pentru reparatia capitala, pentru reparatia motoarelor. Compania nu a generat suficiente venituri. Eu spre, exemplu, daca as administra aceasta companie, nu as fi avut atat de multe curse.”

 

Vladimir Turcan, deputat PSRM: „Ati fost viceministrul transporturilor. Dar cine este creditorul de baza? Asta e intrebarea de baza. Noi intelegem foarte bine ca o companie care are 500 de mii de lei, nici intr-un caz nu va fi capabila sa achite aceste datorii. Urmatorul pas, presupun eu, poate fi cedarea acestor datorii in fata creditorilor de baza.” 

 

Vladimir Cebotari, fost ministru PD: „Sunteti pe o pista gresita.”Vladimir Turcan, deputat PSRM: „Cine a dat ultimul credit?”

 

Grigore Cobzac, deputat PLDM: „50 de milioane sunt banuti pentru stat. Cei care au generat aceste datorii, sunt implicati in aceasta schema.”

 

“Air Moldova” nu mai este o intreprindere de stat. O firma cu un capital de jumatate de milion de lei a platit pentru operatorul aerian 50 de milioane de lei. Pretul este atat de mic, pentru ca noii proprietari s-au angajat sa plateasca datoriile Air Moldova, estimate la 1,2 miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al Agentiei Proprietatii Publice.

 

49% din capitalul noului proprietar al operatorului aerian apartine Blue Air, o companie privata de aviatie din Romania, cu sediul la Bucuresti. 51 la suta din SRL sunt detinute de doi oameni de afaceri din Republica Moldova. Unul este Serghei Melnic, fost candidat la functia de guvernator BNM. Celalalt, pe nume Andrei Ianovici mai este si coproprietar al unei companii avia din Georgia.

 

Noul actionariat precizeaza intr-un comunicat de presa ca va mentine programul de zbor al Air Moldova si se angajeaza sa investeasca in infrastructura si modernizarea flotei.

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.