Vicepresedintele PD, despre datoriile Air Moldova:

Loading...

 

Vladimir Cebotari, fost ministru PD: „Mi se pare ca a fost o politica defectuoase de deschidere a curselor. Se deschideau acele curse din anumite decizii, poate chiar si politice. De exemplu curse la Bruxelles sunt o sumedenie, dar aduc numai minusuri. Se pare ca era mai rational sa scoti aceasta companie la privatizare, decat sa scoti bani din Guvern pentru datorii.

 

Compania nu s-a asigurat sa aiba banii necesari pentru reparatia capitala, pentru reparatia motoarelor. Compania nu a generat suficiente venituri. Eu spre, exemplu, daca as administra aceasta companie, nu as fi avut atat de multe curse.”

 

Vladimir Turcan, deputat PSRM: „Ati fost viceministrul transporturilor. Dar cine este creditorul de baza? Asta e intrebarea de baza. Noi intelegem foarte bine ca o companie care are 500 de mii de lei, nici intr-un caz nu va fi capabila sa achite aceste datorii. Urmatorul pas, presupun eu, poate fi cedarea acestor datorii in fata creditorilor de baza.” 

 

Citeste si:  Negrescu, despre declaraţiile lui Iohannis: Sunt surprins că s-au făcut referiri la mine

Vladimir Cebotari, fost ministru PD: „Sunteti pe o pista gresita.”Vladimir Turcan, deputat PSRM: „Cine a dat ultimul credit?”

 

Grigore Cobzac, deputat PLDM: „50 de milioane sunt banuti pentru stat. Cei care au generat aceste datorii, sunt implicati in aceasta schema.”

 

“Air Moldova” nu mai este o intreprindere de stat. O firma cu un capital de jumatate de milion de lei a platit pentru operatorul aerian 50 de milioane de lei. Pretul este atat de mic, pentru ca noii proprietari s-au angajat sa plateasca datoriile Air Moldova, estimate la 1,2 miliarde de lei, se arata intr-un comunicat al Agentiei Proprietatii Publice.

 

49% din capitalul noului proprietar al operatorului aerian apartine Blue Air, o companie privata de aviatie din Romania, cu sediul la Bucuresti. 51 la suta din SRL sunt detinute de doi oameni de afaceri din Republica Moldova. Unul este Serghei Melnic, fost candidat la functia de guvernator BNM. Celalalt, pe nume Andrei Ianovici mai este si coproprietar al unei companii avia din Georgia.

Citeste si:  Tăriceanu, despre revocarea lui Augustin Lazăr: E o criză politică. Trebuie tranşată cât mai repede

 

Noul actionariat precizeaza intr-un comunicat de presa ca va mentine programul de zbor al Air Moldova si se angajeaza sa investeasca in infrastructura si modernizarea flotei.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Vrei sa faci Karaoke cu marile vedete? Afla aici cum poti deveni si tu vedeta
  8. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.