USR regretă decizia unui deputat pro-referendum de a părăsi formaţiunea. Partidul îi recomandă să ia o decizie morală: DEMISIA din Parlament

Loading...

USR a transmis, joi, că regretă decizia deputatului Matei Dobrovie de a părăsi partidul, invocând existenţa unor incompatibilităţi doctrinare. Formaţiunea politică i-a transmis acestuia să ia decizia morală de a demisiona din Parlament.

Imaginea articolului USR regretă decizia unui deputat pro-referendum de a părăsi formaţiunea. Partidul îi recomandă să ia o decizie morală: DEMISIA din Parlament

Foto: Facebook/ Matei Dobrovie

„USR regretă decizia intempestivă a colegului Matei Dobrovie de a părăsi partidul prin invocarea unor incompatibilităţi doctrinare. Vocile tuturor, indiferent de orientare, sunt binevenite şi chiar necesare într-o grupare politică precum USR, pentru a putea contribui la modernizarea României. Sperăm ca Matei Dobrovie să îşi respecte promisiunile faţă de colegi făcute la nominalizarea lui drept candidat al USR şi să ia şi decizia morală a demisiei din poziţia de deputat al Parlamentului României”, a transmis USR, într-un comunicat de presă remis joi MEDIAFAX.

 

Uniunea susţine că a respectat mereu dreptul la exprimarea membrilor săi, în ciuda acuzaţiilor făcute de Dobrovie.

„În ciuda celor susţinute de Matei, USR rămâne un partid format din oameni care respectă principiile care ne-au adus împreună: respectul pentru drepturile omului, onestitate, integritate şi dorinţa de a contribui la dezvoltarea şi europenizarea României. USR rămâne ca şi până acum un partid deschis tuturor opţiunilor de conştiinţă ale membrilor săi prezenţi şi viitori şi va continua schimbarea pe care a început să o aducă în politică: mai multă transparenţă, fără corupţie!”, potrivit sursei citate.

Citeste si:  HALUCINANT: O mare vedetă a fost VIOLATĂ chiar de tatăl ei. Mărturii incredibile...

Reprezentanţii USR adaugă că deputatul Matei Dobrovie a contribuit cu multe idei în proiectele partidului.

„Matei Dobrovie a contribuit în acest an cu multe idei care s-au transformat în proiecte USR, susţinute de colegii din filială şi din grupul parlamentar al USR. Aceste proiecte, bazate pe valorile noastre comune, vor continua să fie promovate şi dezvoltate de către noi”, completează USR.

Deputatul USR Matei Dobrovie a anunţat, joi, că demisionează din partid pentru că formaţiunea este împotriva referendumului. Acesta precizează că susţine revizuirea Constituţiei pentru redefinirea familiei şi acuză USR că le interzice membrilor formaţiunii să se exprime.

„Susţin iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind uniunea liber consimţită între un bărbat şi o femeie şi demisionez din USR! Nu mă mai regăsesc în acest USR, care nu mai este o Uniune incluzivă în care toţi au dreptul să se exprime. Cred că USR se sinucide politic, şi este alegerea actualei conduceri, care va trebui să-şi asume rezultatele. Îmi pare rău că mă despart de câţiva oameni extraordinari, care mi-au fost alături şi cărora le-am fost alături, dar sunt sigur că drumurile noastre se vor întâlni la un moment dat. Plec trist pentru ce ar fi putut fi USR şi nu este. Rămân în Parlament, în opoziţie fermă faţă de PSD şi voi continua să lucrez pe iniţiative de susţinere a familiilor, de îmbunătăţire a calităţii vieţii şi pentru românii de pretutindeni”, a scris Matei Dobrovie, joi, pe Facebook.

Citeste si:  Acum: Viorica Dăncilă – șah mat la Opoziție, lecție de demnitate și politică națională!

Deputatul a acuzat conducerea USR că a hotărât să se poziţioneze împotriva referendumului, care va avea loc pe 6-7 octombrie, fără a fi luată o decizie în Comitetul Politic al partidului, care nu a fost convocat. Acesta a mai susţinut că partidul îi împiedică pe membrii acestuia să se exprime liber, atât public, cât şi în interiorul formaţiunii.

Dobrovie a mai spus că partidul a pornit de la iniţiativa generoasă a fostului preşedinte al formaţiunii, Nicuşor Dan şi că trebuia să fie „de centru”, iar Dan a acţionat principal atunci când şi-a dat demisia.

Referendumul pentru revizuirea Legii Fundamentale se va desfăşura pe parcursul a două zile, 6 şi 7 octombrie 2018, între orele 7.00 şi 21.00. Întrebarea care va fi adresată românilor la referendumul pentru redefinirea familiei va fi: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Citeste si:  Despre „Muistul suedez” şi „Ciciolina”, sau de ce este politica o curvă
 
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Mai este Simona Halep virgină?
  3. Home page
  4. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Ferma 2019. Unde se filmează emisiunea de la Pro Tv. Povestea uluitoare a locului
  7. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  8. "Sânii mei sunt naturali.." Cristina, piti de Romania cu sâni imenşi.