USR a stabilit calendarul pentru alianţa cu Ro+. „Nu se pune problema ca Dacian Cioloş să participe pe listele USR“

Loading...

„Urmărind calendarul, şi chiar am făcut o analiză care a pornit de 26 mai înapoi, ce înseamnă campania, ce înseamnă strângerea cele 200.000 de semnături, cu siguranţă va trebui să avem o decizie până la finalul lunii ianuarie”, a afirmat Dan Barna, într-o conferinţă de presă, la finalul comitetului politic al USR de sâmbătă, în care a fost validată lista candidaţilor la alegerile europarlamentare.

Acesta a precizat că la şedinţa comitetului politic al USR a fost votată, cu peste 70%, susţinerea comisiei partidului care poartă discuţii cu Mişcarea România Împreună a fostului premier tehnocrat. 

„E una dintre variantele dezbătute şi de noi în cadrul Comitetului Politic. Categoric există un larg consens s-a văzut şi la votul pentru menţinerea Comisiei. A fost un vot de peste 70% de susţinere a continuării activităţii comisiei şi a discuţiilor pentru a găsi cea mai bună variantă. Nu se pune problema ca Dacian Cioloş să participe pe listele USR. Subiectul de discuţie este acea alianţă care să genereze o listă comună la alegerile europarlamentare. Asta depinde de organele decizionale ale celor două partide. Aşteptăm ca şi România Împreună să devină vehicul politic şi vom vedea în momentul acela care este cea mai bună opţiune pe termen scurt şi pe termen lung”, a explicat Barna, întrebat despre posibilitatea unei candidaturi a USR şi MRÎ, pe liste comune la alegerile europarlamentare.

Citeste si:  Viorica Dăncilă îi răspunde lui Klaus Iohannis cu privire la participarea la ședințele de Guvern. Condițiile pe care le pune

Liderul USR a mai spus că, vineri, a avut loc o dezbatere despre extinderea partidului. Dacă acum USR a ajuns la 7.000 de membri şi 260 de filiale, formaţiunea îşi propune ca în anul următor să ajungă la 20.000 de membri şi 800 de filiale.

„Ieri (vineri – n.r.) am avut dezbaterea pe extindere. USR a crescut semnificativ. În momentul de faţă avem aproximativ 7.000 de membrii şi 260 de filiale şi acoperim practic 49,3% din populaţia ţării. USR este prezent oficial în jumătate de Românie, la doi ani de la intrarea în Parlament. Departamentul de extindere a fost condus de Cristian Ghinea care, probabil, neîntâmplător este şi pe primul loc în lista pentru europarlamentare. E cumva cred o recunoaştere a eforturilor pe care le-a făcut pentru partid. Dacă acum avem 7.000 de membri, ne propunem ca în următorul an să ajungem la 20.000 şi un număr de 800 de filiale. Avem nişte obiective de creştere foarte ambiţioase şi fiecare filială şi-a asumat aceste obiective”, a conchis Barna.

Citeste si:  SCANDAL în politică! Ministrul Transporturilor A DEMISIONAT. Vine un nou REFERENDUM pentru Brexit?

Negocierile dintre USR şi RO+ privind o candidatură comună la alegerile europarlamentare din mai sunt într-o fază extrem de avansată, susţin surse politice pentru Adevărul. Mai rămâne doar ca partidul lui Dacian Cioloş să fie înregistrat la tribunal, după ce în ultimul an a fost blocat în urma unor contestaţii aberante. Potrivit surselor citate, Dacian Cioloş va fi cap de listă, urmând ca USR să aibă un loc eligibil în plus.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  7. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  8. Mai este Simona Halep virgină?