Unioniştii cer diferitelor tabere politice să rămână în afara Cetăţii Unirii, de Ziua Naţională a României – Monitorul de Galati – Ziar print si online

Loading...

Platforma Unionistă Acţiunea 2012, organizatoarea Marşului Unirii din 1 Decembrie, de la Alba Iulia, anunţă că nu se va organiza niciun protest cu ocazia Zilei Naţionale şi cere diferitelor tabere politice să rămână în afara Cetăţii Unirii.
„Avem 364 de zile din an în care să ne certăm între noi. Pe 1 Decembrie lăsăm la o parte toate divergenţele şi ne unim pentru a cinsti Ziua Naţională. Nu contează nici cazările, nici meniul, nici abuzurile comise de diferite instituţii devenite stat în stat. Delegaţii de la Marea Adunare Naţională de acum 100 de ani nu şi-au pus aceste probleme şi au făcut ce trebuie. Acum nu avem conducătorii care să se ridice la înălţimea înaintaşilor, dar măcar putem onora cum se cuvine unioniştii anului 1918. Îi invităm la Alba Iulia, în faţa Gării, la ora 08:00, doar pe cei care înţeleg acest lucru: de la maramureşenii, sătmărenii şi covăsnenii care vin cu căruţele, până la fraţii noştri basarabeni şi bucovineni care se află în afara hotarelor de azi”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.
Alături de Platforma Unionistă Acţiunea 2012, vor veni să participe la Marşul Unirii membrii Asociaţiei Diaspora Europeană, reuniţi din statele europene la vama Borş. De asemenea, mii de basarabeni şi nord-bucovineni se alătură marşului. Zeci de autocare pornesc vineri seară din Chişinău, altele urmând să vină alături de localităţile din ţară cu care sunt înfrăţite. Spre Alba Iulia, grupuri de iniţiativă din diferite judeţe au pornit pe jos, cum este cazul fostului deputat din Bălţi, Ion Mărgineanu, sau cu căruţele, pentru a participa la Ziua Naţională de la Alba Iulia. Unioniştii reiterează că în cadrul Marşului Unirii care va porni de la ora 08:00 dimineaţa din faţa gării, pe jos spre Cetatea Unirii, nu va exista niciun protest, nici faţă de jandarmerie, nici faţă de vreo tabără politică sau alta.

Citeste si:  Promisiunile lui Cioloș, după ce ne salvează de Dragnea și PSD
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. De ce poartă Nina colanţi?
  3. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  4. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  5. Home page
  6. Top 30 - Vedetele din România care s-au iubit în locuri publice
  7. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator