Undă verde pentru parteneriatul strategic dintre România şi Franţa. Ce au semnat Iohannis şi Macron

Loading...

Iohannis şi Macron
Iohannis şi Macron
FOTO: presidency.ro
Iohannis şi Macron Iohannis şi Macron

Preşedinţii Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron au semnat, marţi, Declaraţia politică privind Parteneriatul strategic dintre cele două ţări. 


Declaraţia Politică va fi urmată de o Foaie de Parcurs actualizată a Parteneriatului Strategic, care va pune în practică liniile de acţiune la nivel bilateral, european şi internaţional agreate în documentul semnat marţi.

Preşedintele României şi Preşedintele Republicii Franceze au decis impulsionarea eforturilor pentru finalizarea cât mai rapidă a acestei Foi de Parcurs.

Cu prilejul vizitei oficiale efectuate în Republica Franceză, Președintele Iohannis a purtat marți, convorbiri oficiale cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron, la Palatul Élysée, arată un comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

În cadrul discuțiilor, au fost abordate aspecte legate de relația bilaterală dintre România și Franța, agenda europeană, în contextul pregătirilor pentru preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către țara noastră, respectiv agenda internațională și de securitate.

La începutul întrevederii, cei doi Președinți au semnat Declarația Politică dintre România și Franța, care aduce la zi Parteneriatul Strategic bilateral și evidențiază dorința de continuare a eforturilor pentru aprofundarea legăturilor deja tradiționale dintre țările noastre și oferirea unui nou impuls colaborării viitoare.

Citeste si:  O bază de date pentru informații privind cheltuielile advertiserilor pentru promovare politică a fost lansată de Facebook

Undă verde pentru parteneriatul strategic dintre România şi Franţa. Ce au semnat Iohannis şi Macron 2

Declarația Politică va fi urmată de o Foaie de Parcurs actualizată a Parteneriatului Strategic, care va pune în practică liniile de acțiune la nivel bilateral, european și internațional agreate în documentul semnat astăzi. Președintele României și Președintele Republicii Franceze au decis impulsionarea eforturilor pentru finalizarea cât mai rapidă a acestei Foi de Parcurs.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat semnificația deosebită a întâlnirii, atât pentru România, cât și pentru relația bilaterală, 2018 fiind anul în care românii sărbătoresc Centenarul Marii Uniri, un moment fondator din istoria națională, celebrat prin organizarea, împreună cu Franța, a Sezonului franco-român, respectiv prin marcarea a 10 ani de la stabilirea Parteneriatului Strategic dintre cele două țări.

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a afirmat, într-o declaraţie comună de presă cu Klaus Iohannis, că Preşedinţia Consiliului UE care urmează să fie preluată de România la 1 ianuarie 2019, va fi marcată de „mize mari”, cum ar fi migraţia, Brexit şi foaia de parcurs pentru viitorul Europei.

„Preşedinţia dumneavoastră va fi marcată de mize mare, Brexit, migraţia şi foaia de parcurs pentru viitorul Europei. Summitul de la Sibiu va fi o etapă decisivă a refondării Europei. Vor fi multe dezbateri şi vom aduce acolo concluziile”, a declarat Emanuel Macron, marţi la Paris, într-o declaraţie de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis.

Citeste si:  Surpriză uriașă! Ce vedete se pregătesc să plece în India, pentru al doilea sezon al emisiunii „Asia Express”!

Preşedintele francez a vorbit şi despre statul de drept, felicitându-l în acest sens pe Klaus Iohannis pentru eforturile pe care le depune în România.


Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Anda Ruga beata crita in club
  2. Home page
  3. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE
  4. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. O zi din viata unei Mame - Merita citit.
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Ferma 2019. Unde se filmează emisiunea de la Pro Tv. Povestea uluitoare a locului