Un papă devenit sfânt a binecuvântat și sprijinit cu ”umilință” activitatea și politica externă a lui Nicolae Ceaușescu – MagnaNews

Loading...

Unul dintre cei șapte sfinți canonizați duminică de Papa Francisc, la Vatican, s-a întâlnit la un moment dat cu Nicolae Ceaușescu, în 1973, iar stenograma convorbirii arată elogiile aduse pentru fostul șef al statului român și, în special, pentru politica lui externă de ”independență și suveranitate”.

Este vorba, după cum arată istoricul Dan Ciachir pentru DC News, de Papa Paul al VI-lea (1897-1978), care a fost Suveran Pontif între 1963 și 1978. După el avea să viină primul papă neitalian în persoana polonezului Ioan Paul al II-lea.

Dan Ciachir arată în continuare pentru DC News: „În 1973, mai precis în data de 26 mai, în timpul unei audiențe a vizitei lui Ceaușescu la Vatican, întrucât Papa Paul al VI-lea ar fi vrut să fie reactivată Biserica Greco-Catolică îi cere musafirului său să accepte examinarea unui memorandum. În revista „Dosarele Istoriei”, numărul 1 pe 2006 a fost publicată stenograma convorbirii. Papa Paul al VI-lea i-a făcut elogii fără perdea lui Nicolae Ceaușescu:

Citeste si:  Angela Merkel, despre drepturile femeilor in politica: Scopul trebuie sa fie paritatea

”Execelență, rugăm cerul să binecuvânteze activitatea  dumneavoastră pe care noi o urmărim cu interes și am dori să ne considerați niște umili sprijinitori ai politicii dumneavoastră de independență și suveranitate pe care o duceți cu atâta consecvență.”

Reamintim că Nicoale Ceaușescu venea după memorabilul an 1968, când s-a delimitat puternic și curajos de URSS și de forțele armate ale Tratatului de la Varșovia, care au invadat și ocupat Cehoslovacia.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Atmosferă de Oscar la premiera serialului "Vlad". Când va fi difuzat