Un nou partid de extremă-dreapta apare pe scena politică din Germania. Logo-ul va fi un fost semn secret al naziştilor

Loading...

Andre Poggenburg a demisionat din postul său de lider regional al partidului „Alternativa pentru Germania” anul trecut, după ce i-a numit de turci „şoferi de cămile”, iar pe imigranţii cu dublă naţionalitate „o adunătură fără adăpost pe care nu ne-o mai dorim”. Şi-a anunţat demisia din partid printr-un e-mail pe care l-a trimis conducerii la începutul acestei săptămâni, scrie The Guardian. 

În e-mail, Poggenburg şi-a criticat fostul partid pentru că se îngrijorează prea mult în legătură cu posibilitatea de a fi pus sub supraveghere de inteligenţa germană. De asemenea, politcianul a declarat pentru ziarul ”Welt” că s-a opus unde „turnuri spre stânga” a AfD care şi-a petrecut ultimele luni descotorosindu-se de elementele extreme într-o încercare de a părea mai moderat.

„Din nefericire, felul în care s-au dezvoltat lucrurile în interiorul AfD în ultimele săpătămâni şi luni a arătat că nu mai e chiar clasa mea politică”, a scris Poggenburg în mailul adresat conducerii partidului, citat de cotidianul britanic. 

Citeste si:  Siegfried Mureșan (PPE): Socialiștii europeni mai țin PSD membru doar pentru că au nevoie de 10 mâini ridicate / Victor Negrescu: PSD a fost, este și trebuie să rămână cel mai pro-european partid din România

Noul său partid, „Trezirea patrioţilor germani” ( Aufbruch der deutschen Patrioten) va folosi ca logo o albăstrea pe fondul steagului Germaniei. Floarea era folosită ca simbol de naţional-socialişti în anii 30 ai secolulului trecut, în Austria, înainte ca naziştii să ajungă la putere. 

Un nou partid de extremă-dreapta apare pe scena politică din Germania. Logo-ul va fi un fost semn secret al naziştilor 1

Albăstreaua a fost folosită drept simbol secret de către naţional-socialişti în anii 1930, în Austria. Foto Facebook

Poggenburg a mai fost ţinta unor discuţii aprinse pentru folosirea unui vocabular specific perioadei naziste. Acesta va avea alături de el cel puţin doi colegi din fostul partid, pe Egbert Ermer şi pe Benjamin Przybylla. Debutul electorat al partidului ar urma să aibă loc odată cu alegerile regionale din această toamnă, din Saxonia, Thuringia şi Brandenburg. Politicianul a mai declarat că nu vrea ca noul său partid să concureze cu AfD, propunându-şi ca noul partid „să rămână cu poziţionarea de succes a AfD de  acum aproximativ doi ani şi să nu aibă o turnură vizibilă de stânga”. 

Citeste si:  O carte pe zi:
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Home page
  4. Se castiga bani pe YouTube ?
  5. Anda Ruga beata crita in club
  6. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  7. De ce poartă Nina colanţi?
  8. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis