Un lider PSD pleacă din partid: „Este umilitor să aşteptăm fiecare CEX al partidului întrebându-ne dacă acela va fi momentul în care vom fi judecaţi“

Loading...

Ion Mocioalcă a postat pe pagina sa de socializare un mesaj către colegii săi, prin care şi-a motivat decizia. Deputatul a anuţat şi faptul că se va înscrie în partidul lui Victor Ponta, Pro Romania.

„Acum trei zile s-au împlinit 24 de ani de când am intrat în Partidul Social Democrat. O perioadă lungă de timp. În plan politic, în toată această perioadă, am avut parte de suişuri şi coborâşuri, de realizări şi eşecuri. În plan personal am avut şansa să cunosc oameni admirabili şi să leg multe prietenii.

Au trecut 24 de ani şi am rămas loial valorilor în care am crezut şi în care cred cu tărie. Am intrat în PSD pentru că am crezut că locul României este alături de Europa şi SUA, că românii au dreptul la o viaţă decentă, la un sistem de educaţie care să le dea tinerilor şansa succesului în lumea globală, la un sistem de sănătate performant, la străzi şi autostrăzi care să conecteze România de economiile occidentale.

În toţi aceşti ani am fost martorul unor evoluţii remarcabile, evoluţii care nu ar fi fost posibile fără lideri remarcabili, lideri capabili, cu nimic mai prejos faţă de elita politică occidentală, lideri de care am fost mândru chiar şi atunci când deciziile lor răneau orgolii. Am avut parte de lideri capabili să confrunte realităţile politice interne şi internaţionale cu înţelepciune şi eleganţă, scoţându-ne din izolare când a fost cazul, cu demnitate, făcându-ne mândri că suntem parte a unei echipe.

Citeste si:  Tăriceanu, alături de Cioloș în ALDE Europa, a treia forță politică europeană, în frunte cu Macron - MagnaNews

Am fost împreună când Guvernul României a încheiat negocierile de aderare la Uniunea Europeană, când România a devenit parte a NATO, când am luptat cu deciziile nedrepte de tăieri de salarii şi pensii. Am fost împreună când am câştigat alegeri şi când am pierdut.

Cei care mă cunosc mai bine ştiu că eu vin din Caraş Sverin, din Banatul Montan. Nu din Oltenia, nu din Muntenia, nu din Moldova. Vin dintr-o regiune istorică în care de 24 de ani, de când sunt foarte implicat în politică, au existat confruntări politice şi electorale adevărate. Colegii din Ardeal pot înţelege exact la ce mă refer.

Am reuşit să câştig serii întregi de alegeri în ultimii… ani şi numai bănăţenii şi ardelenii din PSD pot înţelege exact ce efort au presupus aceste victorii. Ele, însă, au făcut ca organizaţia judeţeană PSD Caraş Severin să fie acum una puternică. Am reuşit din toate înfrângerile şi din toate victoriile să înţeleg bine ce înseamnă politica internă din România. Pentru că toate cele întâmplate le-am trăit personal.

Este dezamăgitor, însă, ca acum, după toată această istorie comună, să constat că nu mai există niciun fel de respect pentru toate aceste eforturi. Mai ales din partea unor persoane care nu au fost alături de noi atunci când treceam prin cele mai cumplite momente. Este nedrept şi umilitor ca eu, asemenea unor alţi colegi ai mei din PSD, să aşteptăm fiecare CEX al partidului întrebându-ne dacă acela va fi momentul în care vom fi puşi în discuţie şi judecaţi de persoane care în marea lor majoritate nu au trăit în acest partid niciodată momentele de care am avut noi parte.

Citeste si:  După demisia lui Stănescu, Ţuţuianu face noi declaraţii. Până când va rămâne senator independent

Aceasta stare de fapt o consider umilitoare şi intolerabilă! Dar în politică înfrângerile sunt, câteodată, mai valoroase decât victoriile, iar victoriile pot fi calea către înfrângeri dramatice.

După 24 de ani de politică activă, de valori susţinute, de victorii şi înfrângeri, în şi pentru Partidul Social Democrat, am decis astăzi să mă despart de drumul pe care partidul a luat-o. Numai în cel mai crunt sistem, totalitarismul comunist din epoca lui Stalin, se spunea că deviaţionistul este acela care merge înainte atunci când partidul o ia la dreapta. Eu prefer să menţin acelaşi drum pe care l-am urmat de 24 de ani alături de PSD. Numai că astăzi PSD merge pe alt drum. Eu vreau să merg în continuare într-un partid social democrat european, pro-american, preocupat de agenda românilor şi nu de răfuieli politice şi de agende personale.

Le sugerez tuturor celor care se vor supăra de acest gest politic, să nu caute explicaţii în ocultele statului paralel, în false dosare, în vanităţi rănite sau în lupte politice trecute sau prezente. Să caute explicaţii în viitor, în ceea ce se construieşte astăzi în PSD şi pe lângă PSD. Să se gândească bine la experienţa altora care s-au crezut nemuritori şi s-au jucat iresponsabil cu puterea, ajungând în final victimele propriei lor puteri.

Citeste si:  Regina de Cupă, Zeus, Omul crăpat, un Cavaler în armură, un Conte și o Creatură marină vin în ultima ediție Scena misterelor

Sunt mai mult decât convins că majoritatea zdrobitoare a colegilor mei îmi împărtăşesc opiniile şi valorile. Poate nu au încă determinarea şi curajul unui gest în acest sens. Sunt foarte convins că viitorul foarte apropiat ne va aduce într-un fel sau altul din nou împreună.

Având în vedere toate cele de mai sus, precum şi multe altele, mi-am depus demisia din PSD şi adeziunea la grupul parlamentar în care regăsesc valorile pe care le-am susţinut şi le susţin în continuare. La PRO România.

Voi fi în politică şi voi face politică aşa cum ştiţi că s-a întâmplat în ultimii 24 de ani şi voi încerca la fel de mult să nu dezamăgesc“.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  4. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  5. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. Cutremurător! ASTROLOGUL vedetelor din ROMÂNIA lansează profeția DUREROASĂ: ‘Se va omorî... Destinul va dărâma tot din temelii’
  8. HOROSCOP CHINEZESC 2019 Dragnea, Iohannis și Tăriceanu