Un comentator politic afirmă că PPE ar cere opoziției să NU voteze pentru introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituție

Loading...

Faptul că Partidul Liberal Democrat din Moldova și Partidul Liberal nu vor să sprijine inițiativa Partidului Democrat de a introduce sintagma „integrare europeană” în Constituție s-ar datora Partidului Popular European (PPE), care deține actualmente puterea la nivelul Uniunii Europene. De această părere este comentatorul politic Victor Nichituș, într-un material publicat pe blogul său.

„Care este motivul pentru care PL și PLDM, partide care se declară proeuropene, au refuzat să își acorde votul pentru proiectul PD? Dincolo de motivațiile partinice, există încă un motiv pentru care liberalii și liberal-democrații moldoveni nu s-au coalizat cu democrații moldoveni pentru schimbarea Constituției. Mă refer la factorul extern, al afilierilor politice internaționale al celor trei partide moldovene. Liberalii și liberal democrații moldoveni fac parte din familia politică care deține în acest moment controlul Parlamentului European. O alianță cu PD, care este afiliat opoziției europene, a fost probabil interzisă de la Bruxelles”, spune acesta.

Potrivit acestuia, actuala majoritate politică din PE, condusă de PPE, impune și dictează propria agendă politică țărilor membre UE și încearcă să facă același lucru statelor asociate. „Orice acțiune pentru implementarea intereselor naționale este sancționată. S-a văzut o interferenţă excesivă a instituţiilor europene și în politicul moldovenesc. Chiar dacă a fost recunoscut ca unul care are rezultate în implementarea prevederilor Acordului de Asociere, Guvernului Filip a fost lipsit de ajutorul macro-financiar al UE”, a adăugat Nichituș.

Citeste si:  Surse: Tăriceanu nu acceptă ministru politic la Justiţie. Tudorel Toader, bomba cu ceas din coaliţie

Sursa citată mai spune că alegerea integrării europene în calitate de proiect de țară al R. Moldova ar responsabilizează conducerea marilor familii politice europene. „De fapt, Chișinăul transmite conducerii UE și celor care au decis că UE nu se mai extinde, un semnal politic dificil: integrarea europeană se dorește a fi proiectul de țară al Moldovei. Asta e semnificația modificării Constituției R. Moldova. Ideea lui Andrian Candu de a amâna votul înseamnă negocieri atât pe interior, cât și pe exterior. Dacă peste o săptămână PL și PLDM nu vor vota. Atunci înseamnă că directiva Bruxelles-ului a rămas aceiași – UE se extinde doar până la Prut. O clarificare necesară R. Moldova”, a conchis acesta.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  6. De ce poartă Nina colanţi?
  7. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  8. Top 30 - Vedetele din România care s-au iubit în locuri publice