Tudorel Toader îl sfidează pe Dragnea: inventează alibiuri ca să blocheze ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codurilor penale

Loading...

Tudorel Toader a scris pe Facebook, într-un mesaj dedicat celor „dornici de adevăr“, că a trimis două proiecte de lege la Parlament: unul pentru modificarea Codului penal, altul pentru modificarea Codului de procedură penală, „în sensul punerii de acord cu deciziile CCR“. Numai că proiectele invocate de Toader au fost trimise spre Parlament în toamna anului 2017, înainte ca PSD să se apuce de modificat legile Justiţiei şi Codurile penale. Când vorbeşte despre deciziile CCR, Toader invocă, de fapt, hotărârile Curţii de dinainte ca PSD să ajungă la Putere.

În toamna anului 2017, când Comisia Iordache a început dezbaterile la legile Justiţiei şi, ulterior, la Codurile penale, cele două proiecte redactate de Toader au fost ignorate de majoritatea PSD-ALDE. Aleşii Puterii au ciuntit legislaţia penală, astfel încât, în toamna trecută, CCR a respins jumătate din articolele modificate de PSD la Codul penal şi două treimi din articolele din Codul de procedură penală. Printre articolele declarate neconstituţionale s-au numărat şi cele care l-ar fi salvat pe Liviu Dragnea de puşcărie. 

Citeste si:  Preşedintele PNL Ludovic Orban a răbufnit în prima şedinţă PNL după referendum: O să dau cu bâta şi voi aplica statutul

Toader trage de timp

În mod firesc, Parlamentul ar fi trebuit să pună în acord cele două Coduri cu cerinţele CCR. Numai că Liviu Dragnea i-a cerut lui Tudorel Toader să vină cu o ordonanţă de urgenţă prin care Guvernul să adopte doar articolele declarate constituţionale. La prima vedere, ordinul dat de Dragnea pare inutil: de ce să te grăbeşti cu articolele care au trecut de filtrul Curţii, când problema e implementarea celor neconstituţionale, care i-ar salva pe mulţi lideri politici de problemele penale? Potrivit unor surse politice, planul a fost ca în ordonanţa de urgenţă Guvernul să agaţe şi câteva articole respinse de CCR. Practic, Dragnea şi-ar fi dorit o amnistie mascată.

Numai că Tudorel Toader nu a livrat până acum ordonanţa de urgenţă cerută de Liviu Dragnea şi, mai degrabă sfidător, a scris pe Facebook că a trimis în 2017 două proiecte de lege la Parlament pentru modificarea Codurilor penale. Surse politice susţin, pentru „Adevărul“, că Toader nu vrea să-şi asume ordonanţa cerută de liderul PSD, pe motiv că şi-ar păta cariera universitară. Mai exact, ministrul Toader ar trebui să iniţieze acum o ordonanţă de urgenţă care să modifice o lege aflată în dezbatere parlamentară. În 2010, judecătorul CCR Tudorel Toader spunea exact pe dos: Guvernul nu poate încăleca Parlamentul pe o lege aflată în dezbatere.

Citeste si:  VEDETE în România, NIMENI la ei în țară: Manfred Weber, candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, e cunoscut de doar 26% dintre nemți, iar Ska Keller de 7%

Întrebat de Antena 3, în prima zi a anului, despre stadiul ordonanţei pentru modificarea Codurilor penale, Tudorel Toader a luat distanţă de PSD: „Nu eu am venit să bat la uşa ministerlui sau alianţei de guvernare că vreau să fiu ministru. Eu mi-am construit o carieră universitară, în practică, am acasă o garderobă de robe”.

***

Mai mulţi lideri PSD îl bănuiesc pe Liviu Dragnea că a renunţat la ordonanţa de amnistie şi graţiere, după ce dosarul său a fost repartizat la un complet de judecată favorabil. Dragnea este suspectat că vrea să-şi salveze singur pielea, susţin surse din conducerea partidului pentru „Adevărul“. Nici premierul Viorica Dăncilă nu susţine amnistia, pasând responsabilitatea la Tudorel Toader, care, la rândul său, trage de timp

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  8. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…