Tăriceanu: Avem o criză politică

Loading...

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele ALDE, apreciază că România se află, deja, într-o criză politică, în contextul cererii de revocare a lui Augustin Lazăr şi a acuzaţiilor care i se aduc acestuia. 

Liderul ALDE şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la Antena 3, în emisiunea lui Mihai Gâdea, că avem de-a face, în prezent, cu o criză politică asemănătoare cu cea din momentul revocării Laurei Codruţa Kovesi. 

„Deja e o criză, suntem într-o criză. […] Eu cred că în momentul în care ministrul a decis să pornească procedura de revocare, cred că acest element legat de piesa din dosar cu clasarea a fost lucrul care l-a determinat să nu mai aştepte. Pentru că, vedeţi, în această chestiune se discută şi despre oportunitatea politică. E o dilemă cumplită. Tu ca ministru ce faci? Din considerente politice, te faci că închizi ochii, ţii gunoiul sub preş şi mergi mai departe ştiind bine – şi sunt dovezi clare – că s-a făcut şantaj la preşedinte pentru numire, că în funcţie procurorul nu şi-a dus la îndeplinire obligaţiile şi responsabilităţile, că a încălcat cu bună ştiinţă deciziile CCR, că intervine politic cum nu trebuie să facă, în chestiuni eminamente politice şi care ţin de resortul Parlamentului – şi în acest fel demonstrează că nu respectă principiul separaţiei puterilor în stat, sau lucrurile astea nu mai contează şi ţii cont de chestiunile de conjunctură politică: nu e bine acum… Niciodată nu e bine. Sigur că revocarea procurorului general nu e o măsură uşoară.

Citeste si:  Ioan Burculeţ, astrolog, previziunea care cutremură scena politică: Spun cu responsabilitate morală

Vă spun foarte clar, este o criză politică şi ca aceasta să nu se extindă în timp prea mult ar fi bine ca ea să fie tranşată cât se poate de repede, iar cei doi actori care urmează în această suită procedurală: CSM şi preşedintele ar face bine să închidă acest capitol cât mai curând”, a declarat Tăriceanu. 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  6. Cum iti promovezi clipurile de pe YouTube
  7. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  8. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii