Traian Băsescu a pierdut bătălia pentru cetăţenie, dar nu şi războiul pentru reunirea cu Republica Moldova

Loading...

Pentru acest binom toxic, un Traian Băsescu cu cetăţenia R.Moldova, în ajunul campaniei electorale pentru alegerile din această iarnă (februarie 2019), era un real pericol, întrucât ar fi putut candida fără probleme şi câştiga un mandat în plenul de la Chişinău. Ori elementele jocului politic actual din R.Moldova demonstrează faptul că PDM şi PSRM merg umăr la umăr în ceea ce înseamna partajarea viitoarea majorităţi politice din R.Moldova.

De asemenea, lovitura aplicată lui Traian Băsescu de către justiţia aservită oligarhului Vladimir Plahotniuc reprezintă un avertisment indirect adresat şi forţelor pro-europene şi unioniste care au pierdut un vector de imagine, care ar fi putut fi fără doar şi poate liantul unificării acestora pe o listă comună. În momentul de faţă, cea mai mare greşeală a liderilor forţelor pro-europene ar fi să cadă pradă unor interese obscure, astfel încât să rateze pe ultima sută metri constituirea unei coaliţii, care să meargă pe listă comună în aceste alegeri.

Citeste si:  Dezastru pentru Klaus Iohannis! Aliații lui îl amenință cu un alt candidat la prezidențiale! Pe cine ar dori să susțină! Ultimul cartonaș galben

Andrei Bivol, avocatul fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, susţine că este culmea să spui că cetăţenia lui Traian Băsescu a fost retrasă din motive juridice. În opinia acestuia, acest lucru a fost făcut din considerente exclusiv politice.

„Este demonstrat faptul că cetăţenia a fost retrasă din motive exclusiv politice, iar încercarea aceasta de a da o notă juridică sau o motivaţie de încălcare a legii este absurdă“, a declarat Andrei Bivol, precizând totodată că dacă Traian Băsescu va decide acest lucru, vor merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului cu acest dosar.

Nu ştiu în ce măsură liderii PNL –ului de la Bucureşti pot să îi sprijine pe Maia Sandu şi Andrei Năstase în bătălia cu oamenii şi instituţiile statului controlat de  oligarhul Vladimir Plahotniuc, în contextul în care Traian Băsescu a pierdut o bătălie şi nu războiul pentru REUNIRE. Chiar şi fără cetăţenia moldovenească, fostul preşedinte al României încă mai are un cuvânt de spus pe scena politică de la Chişinău în viitoarea campanie electorală, dacă binomul Dodon-Plahotniuc nu va decide să îi interzică accesul în R.Moldova.

Citeste si:  BNR, prima şedinţă de POLITICĂ MONETARĂ din 2019. Ce estimări au ANALIŞTII

De asemenea, liderii Partidului Unităţii Naţionale din R.Moldova sunt obligaţi să preia iniţiativa negocierilor cu forţele pro-europene pentru coagularea unei liste comune întrucât au în spate expertiza politică a lui Traian Băsescu, iar boicotarea alegerilor din această iarnă nu este o soluţie pertinentă întrucât miza este una geopolitică.

În momentul de faţă, viitorul R.Moldova nu este încă compromis total de forţele coloanei a cincea pro-putiniste, care prin întoarcerea la moldovenism doresc să reinstaureze o „nouă cortină de fier“ pe Prut, după modelul patentat cu succes de către bătrânul comunist cu iz de KGB, Vladimir Voronin.

Citeşte analiza completă pe Jurnalistii.ro

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Mai este Simona Halep virgină?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  6. O zi din viata unei Mame - Merita citit.
  7. "Sânii mei sunt naturali.." Cristina, piti de Romania cu sâni imenşi.
  8. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE