Toti liberalii vor la Bruxelles

Loading...

Redăm integral textul: 

 

Şi mai marele liberalilor, Ludovic Orban, tânjeşte după cei 13.000 euro lunar. Problema e cine mai rămâne în ţară să se lupte cu „ciuma roşie”? Acest abandon în masă a cauzei liberale în lupta internă să reprezinte oare un gest reflex al disperării că vor pierde şi viitoarele confruntări electorale în faţa PSD? Doar aşa se poate explica retragerea strategică şi autoexilul liderilor liberali în inexpugnabila fortăreaţă bruxelleză. Componenţa nominală a listei de candidaţi arată câteva lucruri. Doar figuri vechi, veritabili dinozauri ai politicii româneşti. 

 

Asta se traduce prin incapacitatea PNL de a se primeni, de a se reforma, de a promova oameni noi. Mai arată oportunismul liderilor liberali, care, pentru un job lejer, dar bine remunerat, abandonează lupta politică internă, trădează încrederea a milioane de români, care şi-au pus speranţa într-un partid ce ar putea fi o alternativă la PSD, care ar putea să îşi asume reforma şi modernizarea statului.

 

În ceea ce îl priveşte pe Ludovic Orban, sunt unul dintre puţinii oameni care l-au încurajat să candideze în urmă cu doi ani pentru preşedinţia PNL, deşi la acel moment avea un dosar penal în instanţă. Mai mult decât atât, am convins mai mulţi preşedinţi de filiale să-l susţină pe Orban. În competiţia cu Buşoi, experienţa şi profilul politic al lui Orban m-au făcut să-l susţin pe acesta din urmă. Avea carismă, discurs şi autoritate. Speram să fie acel lider providenţial care, dând dovadă de viziune şi curaj, să consolideze şi să unifice dreapta în jurul PNL, un partid identitar al României.

Citeste si:  Sinteza zilei. Lia Olguța Vasilescu, atac dur la DNA

 

Din păcate, nu a reuşit. Nici măcar nu a încercat. Şi din cauza lui, dreapta, astăzi, este atât de divizată şi aproape ireconciliabilă. Nu a reuşit nici măcar în Anul Centenarului, să capitalizeze politic moştenirea Brătienilor, ca întregitori şi unificatori de neam şi ţară. Şi PNL, ca şi PSD, e măcinat de lupte interne. Pe fondul acestor tensiuni, Ilie Bolojan, unul dintre cei mai buni primari din ţară, şi-a dat demisia din funcţia de prim-vicepreşedinte.

 

Anul trecut, alţi doi lideri, senatorul Puiu Haşotti şi senatorul Vergil Chiţac, şi-au dat demisia din partid. Mai nou, Orban le-a pus gând rău lui Cristian Buşoi, Ralucăi Turcan şi lui Iulian Dumitrescu, protejaţii preşedintelui Iohannis. Din perspectiva viitoarelor confruntări electorale, Orban este obligat să facă curăţenie, în primul rând să-i înlocuiască pe acei preşedinţi de filiale care nu au performat cu oameni care vor să lupte şi să câştige.

 

Acest proces de primenire a partidului şi de promovare a unor figuri credibile, atât la nivelul partidului, cât şi pe listele electorale, trebuie susţinut şi de Iohannis. Până una alta, PNL e singurul partid care şi-a arătat susţinerea pentru preşedinte în încercarea acestuia de a obţine un nou mandat la Cotroceni.

Citeste si:  DOLIU în politica internațională: Un adversar al lui Tony Blair a murit răpus de o boală necruțătoare

 

Ori, va conta enorm cum va intra PNL în 2019, cu 20 sau cu 30% din intenţiile de vot. Simpla critică a PSD şi demonizarea lui Dragnea nu îi va ajuta prea tare. PNL are obligaţia de a se constitui într-o alternativă serioasă la PSD, are datoria de a pune în dezbaterea publică proiecte şi politici de ţară, strategii de dezvoltare sectorială, propuneri concrete de reformare şi eficientizare a instituţiilor statului şi a marilor sisteme publice: administraţie, învăţământ, sănătate. Ca să câştige alegerile, PNL trebuie să se prezinte în faţa electoratului cu o nouă garnitură de lideri.

 

Dacă va merge pe sloganul „La vremuri noi, tot noi”, promovând aceleaşi figure terne şi eterne, care au contaminat politica şi societatea românească a ultimilor ani, va arăta că pierderea alegerilor din 2016 nu a fost întâmplătoare şi că vor sta în opoziţie încă mulţi ani de acum încolo. Poate,tocmai din acest motiv se înghesuie toţi greii PNL să prindă trenul de Bruxelles.

Citeste si:  Comisarul european Corina Creţu participă la festivităţilede Ziua Naţională şi Centenar de la Alba Iulia, Cluj-Napoca şi Oradea
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. De ce poartă Nina colanţi?
  8. Se castiga bani pe YouTube ?