Tőkés, autorităţilor din România: După preluarea preşedinţiei Consiliului UE, renunţaţi la politica antimaghiară

Loading...

Europarlamentarul László Tőkés le-a transmis, vineri, autorităţilor din România să renunţe la politica antiminoritară şi antimaghiară odată cu preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Imaginea articolului Tőkés, autorităţilor din România: După preluarea preşedinţiei Consiliului UE, renunţaţi la politica antimaghiară

Tőkés către autorităţi:După preluarea preşedinţiei Consiliului UE,renunţaţi la politica antimaghiară

Într-un comunicat transmis, vineri, de László Tőkés, care este preşedinte al Consiliului Naţional Maghiar din Transilvania, europarlamentarul transmite un mesaj pentru autorităţile române odată cu preluarea preşedinţiei rotative a Consiliului UE, aceea de a renunţa la „politica antiminoritară şi antimaghiară”.

„Pentru a putea sărbători demn în acest an a 30-a aniversare a revoluţiei române din 1989, aşteptăm de la statul român, de la România care deţine şi preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, să renunţe în sfârşit la politica antiminoritară şi antimaghiară, şi să includă în programul său unional şi să susţină în mod exemplar problematica drepturilor individuale şi colective ale minorităţilor naţionale autohtone din Europa”, a mai spus Tőkés.

 

Tőkés mai spune că „trebuie să ne împotrivim strădaniilor fără menajamente ale „eurocraţilor” din Europa Occidentală de a umple continentul nostru cu migranţi ilegali”.

Citeste si:  UPDATE: Subsecretarul de Stat al SUA pentru Afaceri Politice, în vizită la București, subliniază ca România să rămână un aliat care respectă valorile democratice și statul de drept şi în care corupţia e combătută cu fermitate

„Trebuie să ne împotrivim strădaniilor fără menajamente ale „eurocraţilor” din Europa Occidentală de a umple continentul nostru cu migranţi ilegali. Trebuie să refuzăm categorisirile mincinoase ale preşedintelui francez Emmanuel Macron şi a preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, precum că cei care simpatizează cu invazia migranţilor ilegali, ar fi „progresivi”, „buni europeni”, în contrast cu oponenţii „răi” ai migraţiei ilegale, care ar fi „naţionalişti”, respectiv „populişti”. Apropierea alegerilor parlamentare europene conferă o însemnătate majoră rezistenţei faţă de „dictatura” Parlamentului European privind adoptarea hotărârilor. Trebuie să apărăm valorile noastre europene creştine, identitatea şi cultura naţiunilor Europei de pericolele pe care le prezintă nou imperialism al globalizării”, spune László Tőkés.

Totodată, europarlamentarul îi atrage atenţia preşedintelui României că „în timp ce de ziua minorităţilor şeful statului român, Klaus Iohannis, care a renunţat la identitatea sa germană, s-a manifestat spectaculos împotriva discriminării minorităţilor naţionale, ignoră în acelaşi timp obligaţia sa de garant oficial a respectării constituţiei şi a legii, asistând făţarnic la ştirbirea drepturilor comunităţii maghiare”.

Citeste si:  Gazele din Marea Neagră se duc direct în Austria printr-o conductă secretizată de Guvern

Politicianul mai spune că „festivităţile centenare răsunătoare nu pot camufla adevărul, că în secolul care a trecut, Transilvania – de altfel toată ţara noastră – a avut parte de o soartă mizerabilă, care a devastat comunităţile maghiare şi germane, adică cea săsească şi şvabă”, aducând drept exemplu cazurile lui István Beke şi lui Zoltán Szőcs, condamnaţi defintiv de instanţa supremă, în vara anului 2018, la câte cinci ani de închisoare.

Cei doi, membri ai grupării „Mişcarea de Tineret 64 de Comitate” (HVIM), au fost condamnaţi în dosarul în care sunt acuzaţi că voiau să detoneze un dispozitiv exploziv pe 1 decembrie 2015, la Târgu Secuiesc.

László Tőkés consideră că cei doi au fost întemniţaţi „pe nedrept, în timp ce infractori notorii părăsesc nestingherit puşcăriile”.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Citeste si:  UE critică învestitura lui Nicolas Maduro în funcţia de preşedinte al Venezuelei şi situaţia politică din ţară
 
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  4. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  5. Top 15 idei de rochii pentru banchet
  6. Jojo, CRBL, Bianca Drăguşanu, Cosmin Seleși, Ruby, Iuliana Luciu și Anca Sigartău printre vedetele care vor participa la cel de-al doilea sezon Asia Express
  7. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  8. De ce poartă Nina colanţi?