Teodorovici recunoaste ca inghetarea salariilor bugetarilor este posibila – Politica – Ziarul BURSA

Loading...

Teodorovici recunoa” title_b=”Eugen Teodorovici”> m
Eugen Teodorovici

     Ministrul Finanelor, Eugen Teodorovici, a declarat, astzi, ntr-o intervenie telefonic la Digi24, c documentul trimis la Comisia European n care se propune nghearea salariilor n sectorul bugetar, n 2019, la nivelul lunii decembrie 2018 este un scenariu, o variant de lucru. El susine, ns, c mrirea salariului minim pe economie din ianuarie 2019, ar putea fi aplicat nc din acest an. Anunul lui Teodorovici vine dup ce senatorul PNL Florin Cu a dezvluit c Guvernul a trimis n urm cu cteva zile Comisiei Europene un document n care promite nghearea salariilor n sectorul bugetar.
     „Este un document care prezint un scenariu, un document de lucru, o posibil variant, trimis Comisiei Europene pentru c sta este modul n care Guvernul lucreaz de ani de zile, orice stat membru asta face, trimite Comisiei Europene discuii, scenarii, calcule pentru ca ntr-un final s lum o decizie ntr-un sens sau altul”, a declarat Eugen Teodorovici.
     El a mai afirmat c Ministerul de Finane propune i ca legea salarizrii s se aplice pn n 2020 i nu pn n 2022 pentru a nu fi angajate msuri dincolo de mandatul acestui guvern.
     „n cteva sptmni noi intrm n Guvern cu proiectul de buget pe 2019, document n cadrul cruia vom regsi varianta final, este un scenariu propus de Ministerul de Finane n urma unor calcule i chiar o propunere de aplicare a legii salarizrii nu pn n 2022, ci pn n 2020, tocmai pentru a arta foarte clar c suntem siguri de ceea ce facem, c nu aplicm msuri dincolo de mandatul acestui guvern, adic 2020”, a explicat Teodorovici.
     Ministrul de Finane a mai spus c, pe lng nghearea salariilor bugetarilor, o alt msur propus este nghearea numrului de angajai n zona de administraie, dar i o restructurare a acesteia.
     „nghearea angajrilor la stat este o msur propus de noi. O ngheare a numrului de angajai n zona de administraie public central, de asemenea o restructurare, o eficientizare a administraiei publice centrale, este de bun-sim i ceea ce noi spunem de ani de zile sau toi politicienii spun c este nevoie de o administraie mult mai eficient. Ddeam exemplu faptul c la Ministerul de Finane funciile suport sunt undeva la 18 la sut din ntregul personal al ministerului, iar la alte ministere undeva peste 30 la sut, ceea ce trebuie s se schimbe, pentru c administraia nu trebuie s fie nici supradimensionat, nici s cheltuie nejustiticat banul public”, a precizat ministrul de Finane.
     El a mai declarat c mrirea salariului minim pe economie din ianuarie 2019 este posibil s se realizeze mai devreme de aceast dat, iar de anul viitor punctul de pensie va crete cu 15 la sut.
     „Aa cum am propus n proiectul de lege pentru pensii aprobat de Guvern i trimis n Parlament anul viitor o cretere de 15 la sut a punctului de pensii, da, se va respecta. Mai mult, salariul minim pe economie propus de noi pentru anul viitor la 2,080 este un calcul pe care noi l facem, ncercm s aplicm mai devreme aceast cretere a salariului minim, mai devreme de ianuarie 2019”, a menionat Eugen Teodorovici, potrivit News.ro.
     Ministrul Finanelor a precizat c anul 2019 trebuie s fie unul al investiiilor, iar proiectele mari de infrastructur trebuie s continue i chiar s i mreasc viteza. 

 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Citeste si:  Oameni noi in politica? Firma unui lider al lui Ciolos, contract banos cu un CJ al PSD
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Anda Ruga beata crita in club
  2. Home page
  3. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE
  4. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. O zi din viata unei Mame - Merita citit.
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Ferma 2019. Unde se filmează emisiunea de la Pro Tv. Povestea uluitoare a locului