Teodorovici, despre înghețarea salariilor: E o variantă

Loading...

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că înghețarea salariilor din 2019 este o variantă, dar asta ar presupune aplicarea mai rapidă a Legii Salarizării, adică în 2020, nu până în 2022.

Reacția vine după ce senatorul PNL Florin Cîțu a susținut că  PSD și ALDE au trimis Comsiei Europene un document prin care promit înghețarea salariilor bugetarilor în 2019 la nivelul din decembrie 2018. Practic, salariile sunt tăiate cu echivalentul ratei inflației. Mai mult, creșterea dobânzilor va tăia și mai mult din puterea de cumpărare a bugetarilor, a explicat economistul. (Detalii AICI)

„Face o confuzie în ce spune și ce gândește (n.r.: Florin Cîțu). Spune că România răspunde CE în reducerea cheltuielilor publice. Trebuie spus că nu e criza la nivelul bugetului, nici la nivelul aplicării Legii Pensiilor sau Salarizării. Oricât e de mare impactul, PSD și-a respectat promisiunile. Documentul vorbește despre o astfel de abordare și vă spun calculele: Legea Salarizării are aplicabilitate până în 2022. M-ați auzit spunând că aș aplica legea într-un termen scurt. Ca Legea Salarizării să fie aplicată integral pînă în 2020. E un scenariu propus în acest sens Comisie Europene”, a declarat Teodorovici, la RTV.

Citeste si:  Dan Barna, despre partidul lui Ciolos: Este un mare castig pentru democratia romaneasca. Vor continua sa fie partenerii nostri cei mai apropiati

El a precizat că a discutat varianta aceasta cu Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii. A refuzat să spună, însă, dacă Liviu Dragnea e de acord: 

Ministrul a mai afirmat că promisiunile legate de punctul de pensie și majorarea salariului minim de la 1 ianuarie vor fi respectate. 
 

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Planurile de acasă nu se potrivesc cu realitatea din sezonul 2 „Asia Express”, cel mai dur reality show de aventură!
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  6. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  7. Asia Express 2019 începe azi! Câți bani ia câștigătorul competiției - Stiri Mondene
  8. Cum iti promovezi clipurile de pe YouTube