Tensiuni pe scena politică, după eșecul referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie. Se cere demisia!

Loading...

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie nu a scos suficienţi oameni la vot pentru a fi validat. A fost cel mai mare absenteism la un referendum în ultimii 30 de ani. Pentru eşecul votului care a durat două zile, iniţiatorul a dat vina pe presă şi pe liderii politici. Biserica Ortodoxă îndeamnă în continuare la apărarea familiei. De cealaltă parte, membrii comunităţii gay au considerat rezultatul votului o victorie. 

Consultarea populară pentru redefinirea familiei în Constituţie a marcat mai multe premiere pentru România post-decembristă. Deşi au fost două zile de vot, s-a înregistrat cea mai slabă prezenţă la urne. Şi tot la capitolul prezenţă, pentru prima dată în ultimii 30 de ani, ruralul a depăşit urbanul. Au fost peste 1,9 milioane de alegători la sate şi circa 1,8 milioane la oraşe.

Articolul continua dupa recomandari

Pentru ca referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie să fie validat, prezenţa la urne trebuia să fie de 30% din numarul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Însă din cei peste 18,2 milioane de alegători, au votat aproximativ 3,8 milioane de oameni. Adică doar puţin peste 21 de procente.

Doar în Suceava, prezenţa la urne a depăşit pragul minim. Aici, 30,67 la sută din alegători şi-au exprimat opţiunea. La polul opus, în judeţele Covasna şi Harghita, abia dacă unul din 10 oameni a ajuns la secţia de votare. Totuşi, cei prezenţi, cu o majoritate covârşitoare de aproape 92%, au pus ştampila pe DA. Şi doar 6,46% au răspuns nu la referendumul pentru redefinirea familiei.

Citeste si:  AMERICA s-a SĂTURAT PÂNĂ PESTE CAP de CORECTITUDINEA POLITICĂ. Un sondaj de opinie recent arată că NEGRII, HISPANICII și ASIATICII resping LIMBA de LEMN a PROGRESIȘTILOR. Istoria ALTFEL decât o înveți la școală

Nici în disaporă oamenii nu s-au înghesuit la secţiile de votare. Din cei 672.178 de români cu domiciliul în alte ţări, doar 126.239 alegători au mers la urne. Adică 18,78 la sută.

Ionela Sufaru, sociolog: A fost un absenteism, romanii in ultimii 12 ani au fost chemati la referendum de trei ori. Parlament unicameral, reducerea parlamentarilor, a fost aprobat, nu s-a intâmplat nimic. 2012, nu s-a intamplat nimic. Şi-au pierdut increderea, daca merg, va fi rezultatul pus in practica?

Coaliţia pentru Familie dă vina pe partide şi pe liderii politici pentru absenteismul fără precedent în România post-decembristă. 

Mihai Gheorghiu, preşedintele Coaliţiei pentru Familie: Ne-am confruntat cu o imensa masina propagandistica anti-referendum, pro-boicot de manipulare si dezinformare a acestui popor. Data viitoare vom reuşi. 

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR: Cred ca biserica trebuia sa se implice mai mult in campania de informare realista asupra temei si mizei referenfumului. este singurul minus pe care il detectez eu. Biserica va analiza capacitatea ei de a transmite un mesaj convingator si isi va intensifica mesajul pe zona familiei si a casatoriei.

Rezultatul dezastruos a încins spiritele pe scena politică. Liderii PSD spun că formaţiunea NU şi-a asumat această consultare populară. Doar a promovat o campanie de informare a cetăţenilor. 

Claudiu Manda, preşedinte PSD Dolj: Erau oameni in judetul Dolj care spuneau „Daca umba un barbat imbracat in Napoleon pe strada si se crede Napoleon, trebuie dus la spital! Dar daca umbla un barbat imbracat in mireasa pe strada, intelegem ca trebuie sa aiba drepturi”!!! Si unii dintre colegii au votat pentru a intelege ca familia se compune dintr-un barbat si o femeie.

Călin Popescu Tăriceanu, preşedinte ALDE: Rezultatul reflecta o lipsa de interes a majoritatii societatii pentru acest subiect. nu este nici o victorie, nici o înfrângere. este o dovada ca acesta tema nu a obtinut interesul necesar.

Eşecul de la urne a produs un cutremur în interiorul PNL. Mai mulţi lideri i-au cerut demisia lui Ludovic Orban.

Ludovic Orban, preşedinte PNL: M-as fi asteptat ca acesti colegi ai mei sa se suie cu bocancii pe PSD, sa atace PSD pentru confiscarea referendumului, pentru esecul lamentabil, sa fie alaturi de noi in ofensiva pe toate fronturile impotriva PSD.

De cealaltă parte, USR, singurul partid parlamentar care s-a pronunţat împotriva modificării Constituţiei, cere demisia Guvernului şi explicaţii pentru cele 40 de milioane de euro cheltuite degeaba. Membrii comunităţii LGBT au plâns de fericire la anunţarea rezultatelor finale. Imaginile, surprinse într-un club gay din Capitală, au făcut înconjurul planetei.

Citeste si:  Descoperiți. Război total pentru putere. Rețea-bombă reactivată

ACCEPT, asociaţia care militează pentru drepturile minorităţilor sexuale, a transmis că „Electoratul și-a afirmat, încă o dată, atașamentul față de parcursul european al țării noastre și față de valorile noastre comune, bazate pe demnitatea fiecărui om, indiferent de orientarea sa sexuală”.

Referendumul a fost urmărit cu interes şi peste hotare. Marile agenţii de presă şi publicaţii internaţionale au catalogat rezultatul drept o victorie pentru minorităţile sexuale şi o lovitură serioasă pentru toţi cei ce promovau schimbarea definiţiei familiei în Constituţie.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. ”Mihai Constantinescu a murit!” Știrea care a pus pe jar o lume întreagă
  6. Referendumul a băgat zâzanie între vedete! Ionuț Cristache, atac la adresa Oanei Pellea:
  7. Vrei sa faci Karaoke cu marile vedete? Afla aici cum poti deveni si tu vedeta
  8. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator