Tăriceanu, despre cererea DNA de urmărire penală: Un demers politic, în contextul în care ultimele sondaje arată că îl devansăm pe actualul președinte

Loading...

Tăriceanu, despre cererea DNA de urmărire penală: Un demers politic, în contextul în care ultimele sondaje arată că îl devansăm pe actualul președinte 1
Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus duminică la România TV că noile acuzații care i se aduc, deși ”nu știe exact despre este vorba”, sunt ”un demers politic, așa cum se vede în ultima vreme, de ani de zile, acțiuni prin care o serie de lideri politici vor să fie scoși din cursă”.


Tăriceanu a reluat duminică afirmațiile făcute pe Facebook, după ce procurorul-şef al DNA a trimis procurorului general Augustin Lazăr un referat în vederea sesizării Senatului pentru formularea unei cereri de efectuare a urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită.

”Mită pe ce? Pe niște hotărâri legale, dacă nu erau legale, puteau să fie anulate de guvernele care au urmat”, a spus Tăriceanu, care spune că ”construcția DNA pleacă de la o premisă ilogică”.


Tăriceanu a spus că dosarul trimis la Senat probabil e doar ”maculatură”.

”Eu am serioase îndoieli în privința faptelor care ar putea să fie în dosarul care este trimis la Senat. Cu toate că sunt 73 de volume, ca să impresioneze, asta înseamnă 20.000 de pagini, părerea mea este că, așa cum s-a întâmplat și în dosarul precedent în care am fost acuzat și achitat, este enorm de multă maculatură. Pun acolo o hârtie ca să spună lumea -domnule dacă sunt atât de multe pagini or fi cine știe ce probe deosebite”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Citeste si:  LAZIO - MILAN 1-1// Gattuso, criticat de ministrul de Interne: "E căpos. Și un amator făcea schimbări!" » "Să stea la politica lui!", s-a înfuriat Rino

Întrebat cine dorește să îl elimine din forța politică, Tăriceanu a spus că ”efectul este evident, în contextul în care ultimele sondaje arată că îl devansăm pe actualul președinte”, iar ”o astfel de acțiune nu poți spune că nu te afectează”.

Acesta a mai spus că ”nu pică guvernul, absolut sigur, fără niciun fel de ezitare”.

De asemenea, Tăriceanu a mai spus că nu exclude candidatura la prezidențialele de anul viitor, iar în ceea ce privește relația cu președintele României, Klaus Iohannis, acesta a spus că ”ne înțelegem perfect, nu comunicăm”.

Miercuri, Tăriceanu a spus că în perioada în care a fost premier nu a făcut niciun fel de plăți către Microsoft, dar a dat patru hotărâri de Guvern, după ce a primit ”solicitări numeroase din partea Microsoft pentru a intra în legalitate, toate instituțiile centrale foloseau licențele windows fără ca ele să fie plătite către Microsoft”.


”În al treilea rând, în timpul guvernării pe care am condus-o nu s-a făcut nicio plată către Microsoft, în cazul licențelor la care face referire dosarul. Contractul a fost semnat în guvernarea Năstase, plăți s-au făcut în guvernările care au urmat perioadei 2005-2008, dar nu în guvernarea Tăriceanu. Hotărârile de guvern, la care văd că face referire o parte din presă, prevedeau începerea procesului de inventariere a licențelor. Am promovat aceste HG în contextul în care Microsoft amenința că va da România în judecată, caz în care riscam ca statul român să piardă mulți bani. În fața acestor evidențe, să vorbești despre acuzații de mită, este lipsit de sens”, a scris miercuri Tăriceanu pe Facebook.

Citeste si:  Sedinta Comitetului Executiv National al PSD - luni, la ora 12:00
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  3. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  4. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  5. E mai bine sa spui ceea ce simti si sa regreti pe moment,decat sa nu o faci si sa regreti o viata…
  6. Secretul prin care Iohannis a ajuns Presedintele Romaniei
  7. Mai este Simona Halep virgină?
  8. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna