Tăriceanu crede că asistăm la o luptă pe viață și pe moarte în societate: “Este o ruptură și noi nu ne promovăm eficient interesele”

Loading...

“Este o falie adâncă în societate și care nu pare să se colmateze cât de cât. Această situație ne aduce foarte multe neajunsuri. Preocuparea mea este legată de preluarea președenției Consiliului Uniunii Europene. Pentru ca acest mandat să fie unul de succes ar trebui implicate trei instutiții: Guvernul, Președintele și Parlamentul. Aceste trei instutiții ar trebui să colaboreze. Eu nici nu știu dacă există o minimă cumincare între aceste instituții. Nu știu dacă există o comunicare între Guvern și Președenție”, a explicat Tăriceanu.

Președintele Senatului spune că țara noastră riscă să rateze o mare șansă: “Eu aș fi vrut ca România să își rezolve niște probleme cu acest prilej. Eu nu am aflat niciodată să primesc o informare de la președintele României după participarea la Consiliile Europene. În alte țări, președinții se duc în Parlament și susțin ideile pe care vor să le susțină în numele țării. Noi nu avem parte de așa ceva și simt că este o ruptură și noi nu ne promovăm eficient interesele. Credeți că este un moment mai bun decât acesta ca să accedem în Shenghen sau să ni se ridice MCV-ul? Noi dimpotrivă, noi avem parlamentari care se duc la Bruxelles și spun că România este cea mai coruptă țară din Europa”.

Citeste si:  Cum au ajuns populiștii în Europa o forță politică ce nu mai poate fi ignorată

Tăriceanu este de părere că proiectele individuale fac ca România să fie lăsată deoparte: “Prinvind această scenă politică dau puține șanse realizării unui consens, dar asta nu înseamnă că privim lucrurile cu resemnare. E loc la masă pentru toată lumea. E loc să aibă toți vizibilitatea. Dar noi suntem în situația în care fiecare se preocupă de el, dar România pe unde e? E pe undeva? Nu e. Tema României pentru președenția Consiliului Uniunii Europene este coeziunea, se referă la dezvoltare armonioasă a tuturor. Politica de coeziune ajută pe fiecare dintre țările mai puțin dezvoltate să ajungă la nivelul regiunilor mai bine dezvoltate. Dar această politică de coeziune nu este invitată de noi, nu poarta marca României. Eu mi-aș fi dorit să avem un proiect care să fie al României.”

Președintele Senatului a vorbit și despre atmosfera din viața politică românească: “Mie mi se pare că toate aceste evenimente care nu se mai sfârșesc sunt componentele unei lupte pe viață și pe moarte. Ieșim din coordonatele luptei politice normale, din dezbaterea publică, și se încearcă distrugerea adversarului. Această atitudinea este un stil de politică introdusă în România de Traian Băsescu. El a încercat să distrugă liderii din PSD începând cu Adrian Năstase pe care l-a trimis la închisoare. Apoi a încercat preluarea ostilă a PNL. Aceste lucruri au generat la unii dorința de revanșă”.

Citeste si:  Ţuţuianu, proaspăt exclus din PSD, strânge în jurul său neafiliaţii din Senat. Cine va face parte din „Unirea”

Cât despre excluderile din PSD de astăzi, Tăriceanu susține că îl preocupă urmările lor: “Stau și îmi pun problema dacă majoritatea din Parlament nu va fi afectată. Aceasta este preocuparea mea”.

Tăriceanu crede că asistăm la o luptă pe viață și pe moarte în societate: “Este o ruptură și noi nu ne promovăm eficient interesele” 2 Tăriceanu crede că asistăm la o luptă pe viață și pe moarte în societate: “Este o ruptură și noi nu ne promovăm eficient interesele” 3
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Mai este Simona Halep virgină?
  3. Home page
  4. Legatura dintre Președintele Klaus Iohannis si SECURITATE
  5. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  6. Ferma 2019. Unde se filmează emisiunea de la Pro Tv. Povestea uluitoare a locului
  7. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  8. "Sânii mei sunt naturali.." Cristina, piti de Romania cu sâni imenşi.