Tăriceanu: Comisia Europeană intră într-o zonă politică. Rezoluţia PE este un document total dezechilibrat şi subiectiv

Loading...

„Comisia Europeană intră într-o zonă politică care nu e justificată, pentru că raportul e unul cu precădere tehnic. Am văzut o serie de abordări politice care pun sub semnul întrebării modul în care CE lucrează cu statele membre”, a afirmat Tăriceanu.

Liderul ALDE a criticat şi adoptarea rezoluţiei PE privind statul de drept în România, precum şi conţinutul acesteia. „Această rezoluţie analizează dintr-o perspectivă eminamente politică o serie de evenimente, fără ca să existe o informare echilibrată, fără nicio singură menţiune la poziţia oficială a autorităţilor române – Guvern, Parlament – şi acest lucru este cu totul şi cu totul nefiresc. este un document pe care am avut ocazia să îl analizez înainte şi este total dezechilibrat, este subiectiv şi pe mine mă dezamăgeşte profund”, a spus preşedintele Senatului.

Tăriceanu a precizat că le va trimite colegilor săi din ALDE o scrisoare faţă de poziţia pe care unii dintre membrii grupului au adoptat-o. „La punctul 4 era o referire expresă – ridică problema legitimităţii protocoalelor semnate între serviciile de informaţii şi unele instituţii din justiţie. Această formulare care era marcată cu litere bolduite în proiect a dispărut. (…) Stimabilul Parlament European se face că închide ochii şi trece mai departe”, a mai spus el.

Citeste si:  RĂZBOI pe SCENA POLITICĂ. TĂRICEANU primește lovitura de la VÂRFUL EUROPEI. „Partidul este o pubelă”

Întrebat despre declaraţiile prim-vicepreşedintelui CE privind regresul reformelor în domeniul justiţiei în România, preşedintele Senatului a declarat: ”Aceste declaraţii care sunt eminamente politice, care sunt foarte direct legate de apropiatele alegeri europene când fiecare are propriul interes individual ca să îşi promoveze propria agendă, eu am să ridic o singură întrebare: ni se poate indica în mod concret care este prevederea din legile justiţiei care poate să fie chestionabilă. Afirmaţiile la modul general sunt mai mult anecdotice. Eu vreau să ştiu care sunt concret prevederile care fac Comisia să creadă că România a făcut paşi înapoi”.

Tăriceanu a spus că nu crede că se va îmbunătăţi colaborarea autorităţilor române cu actuala Comisie.

El a spus că în planul imaginii lucrurile afectează România, ceea ce va fi folosit de opoziţie.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  8. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna