Tăriceanu: Comisia Europeană intră într-o zonă politică. Rezoluţia PE este un document total dezechilibrat şi subiectiv

Loading...

„Comisia Europeană intră într-o zonă politică care nu e justificată, pentru că raportul e unul cu precădere tehnic. Am văzut o serie de abordări politice care pun sub semnul întrebării modul în care CE lucrează cu statele membre”, a afirmat Tăriceanu.

Liderul ALDE a criticat şi adoptarea rezoluţiei PE privind statul de drept în România, precum şi conţinutul acesteia. „Această rezoluţie analizează dintr-o perspectivă eminamente politică o serie de evenimente, fără ca să existe o informare echilibrată, fără nicio singură menţiune la poziţia oficială a autorităţilor române – Guvern, Parlament – şi acest lucru este cu totul şi cu totul nefiresc. este un document pe care am avut ocazia să îl analizez înainte şi este total dezechilibrat, este subiectiv şi pe mine mă dezamăgeşte profund”, a spus preşedintele Senatului.

Tăriceanu a precizat că le va trimite colegilor săi din ALDE o scrisoare faţă de poziţia pe care unii dintre membrii grupului au adoptat-o. „La punctul 4 era o referire expresă – ridică problema legitimităţii protocoalelor semnate între serviciile de informaţii şi unele instituţii din justiţie. Această formulare care era marcată cu litere bolduite în proiect a dispărut. (…) Stimabilul Parlament European se face că închide ochii şi trece mai departe”, a mai spus el.

Citeste si:  Valeriu Ghileţchi: Actualul Guvern nu doar că a acoperit deficitul bugetar, dar a venit şi cu anumite surplusuri

Întrebat despre declaraţiile prim-vicepreşedintelui CE privind regresul reformelor în domeniul justiţiei în România, preşedintele Senatului a declarat: ”Aceste declaraţii care sunt eminamente politice, care sunt foarte direct legate de apropiatele alegeri europene când fiecare are propriul interes individual ca să îşi promoveze propria agendă, eu am să ridic o singură întrebare: ni se poate indica în mod concret care este prevederea din legile justiţiei care poate să fie chestionabilă. Afirmaţiile la modul general sunt mai mult anecdotice. Eu vreau să ştiu care sunt concret prevederile care fac Comisia să creadă că România a făcut paşi înapoi”.

Tăriceanu a spus că nu crede că se va îmbunătăţi colaborarea autorităţilor române cu actuala Comisie.

El a spus că în planul imaginii lucrurile afectează România, ceea ce va fi folosit de opoziţie.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  3. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  4. Home page
  5. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  6. De ce poartă Nina colanţi?
  7. Mai este Simona Halep virgină?
  8. "Sânii mei sunt naturali.." Cristina, piti de Romania cu sâni imenşi.