Tăriceanu, adevărul despre moțiunea de cenzură a Opoziției

Loading...

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, duminică seara, că o moţiune de cenzură „nu are nicio şansă” să treacă prin Parlament în acest moment, deoarece opoziţiei îi lipsesc cel puţin 50 de voturi.

„Socotelile pentru moţiunea de cenzură sunt foarte simple. (…) Nu contest dreptul opoziţiei de a depune o moţiune de cenzură. Cred că momentul nu e potrivit. (…) Al doilea aspect este de natură strict tehnică. Dacă numărăm voturile opoziţiei, le lipsesc cel puţin 50 de voturi. Nu are nicio şansă o moţiune de cenzură să treacă în acest moment”, a spus Călin Popescu-Tăriceanu, la România TV.

În opinia sa, încercarea de a „forţa debarcarea” lui Liviu Dragnea de la şefia Camerei Deputaţilor demonstrează că opoziţia recurge la „încercări disperate” pentru a prelua puterea.

„Această încercare de a forţa debarcarea lui Liviu Dragnea de la conducerea Camerei Deputaţilor (…) nu face decât să demonstreze încă o dată că opoziţia, în loc să recurgă la mijloacele corect, democratice (…), să demonstreze că are suportul electoral necesar pentru a prelua puterea, recurge la aceste încercări disperate, doar, doar îşi va pune în aplicare planul care în final vizează (…) răsturnarea actualului Guvern şi preluarea puterii, aşa cum s-a întâmplat, de altfel (…), şi în 2015, după căderea, (…) demisia lui Victor Ponta”, a afirmat Tăriceanu.

Citeste si:  Orban răspunde la atacul lui Cioloș: Are o carieră politică ciudată. A apărut din neant: pus ministru de Tăriceanu, devenit consilier al lui Băsescu, propus comisar european tot de Băsescu, apoi de Ponta

Potrivit lui Călin Popescu-Tăriceanu, opoziţia „pare dezarticulată”, iar preşedintele „încurajează” răsturnarea majorităţii, deşi niciunul dintre partidele politice de opoziţie nu a dovedit că poate să reprezinte o alternativă la guvernare.

„Vedem că domnul Barna poartă discuţii cu preşedintele ţării, care văd că îl încurajează în aceste acţiuni, dar (…) opoziţia pare destul de dezarticulată, nici la nivelul PNL-ului nu vedem mare lucru, nici la nivelul USR-ului nu vedem ceva care să demonstreze, cât de cât, că ar putea să reprezinte o alternativă. Din păcate, în acest joc se angrenează şi preşedintele, cu diversele decizii pe care le-a luat, discuţia cu domnul Barna (…), demersurile pe care le face pentru a bloca remanierea guvernamentală, toate acestea se înscriu într-un anumit tablou care vizează clar răsturnarea actualei majorităţi, dar nu prin alegeri, pentru că prin alegeri ar fi normal. (…) Aici nu este vorba despre un demers democratic. Este vorba despre jocuri de culise, subterane, forţe oculte care încearcă prin diverse mijloace (…) să răstoarne majoritatea şi guvernul”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu

Citeste si:  „Organizare internă deficientă”, marea problemă a Consiliului Judeţean
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  2. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  3. Home page
  4. Se castiga bani pe YouTube ?
  5. Anda Ruga beata crita in club
  6. Nadina Zisu îţi aduce în fiecare dimineaţă ştiri mondene la Observator
  7. De ce poartă Nina colanţi?
  8. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis