Stelian Ion despre decizia CCR: O surpriză neplăcută; USR va propune o altă modalitate de numire a judecătorilor CCR

Loading...

Deputatul USR, Stelian Ion a declarat, miercuri, că decizia CCR referitoare la completurile de cinci judecători de la ICCJ este “o surpriză neplăcută”, fiind mai degrabă o decizie politică, şi a menţionat că partidul său va propune, în viitor, modificarea modalităţii de numire a judecătorilor de la Curtea Constituţională, transmite Agerpres.

“Să vedem şi motivarea, am văzut doar comunicatul Curţii Constituţionale. Pentru noi este o surpriză neplăcută, am ascultat cu mare atenţie şi am studiat actele care au fost publice şi anume, pe de o parte, sesizarea, pe de altă parte, apărările făcute inclusiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Ne-au convins argumentele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi, în vreme ce judecătorii Curţii Constituţionale sunt numiţi politic, potrivit Constituţiei noastre, judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt promovaţi pe bază de examen. De aceea, dincolo de chestiunile juridice, (…) vedem că decizia de astăzi dată de o instituţie politică juridică este mai degrabă o decizie politică, spunem noi, vedem că apărările şi argumentele unor profesionişti ai dreptului, cum sunt judecătorii de la cea mai Înaltă Curte de Justiţie din această ţară, aceste păreri nu sunt luate în considerare de către Curtea Constituţională”, a afirmat Stelian Ion.

Citeste si:  A lăsat politica pentru afaceri! Doris Moldovan a renunțat la fotoliul de consilier județean

El a spus că decizia Curţii Constituţionale “se aşază într-un tot mai lung şir de decizii criticabile”.

“Decizia (…) atacă din ce în ce mai mult credibilitatea Curţii Constituţionale, de aceea în perioada următoare USR va repeta din ce în ce mai des şi va promova ideea unei revizuiri a Constituţiei în sensul ca, pe viitor, judecătorii CCR să fie numiţi nu doar politic sau nu politic, ci mai degrabă din rândul magistraţilor şi pe criterii obiective şi nu politice”, a adăugat deputatul USR.

Potrivit lui Stelian Ion, timp de patru ani, regulile privind completurile au fost corecte.

“Timp de patru ani de zile aceste reguli au fost absolut acceptabile, au fost corecte şi, odată cu nevoia stringentă a domnului Liviu Dragnea, totul este dat peste cap şi dezlegarea asta în cazul domnului Dragnea vine dinspre Curtea Constituţională, pentru că este vorba de Liviu Dragnea”, a susţinut el.

În opinia sa, “este terifiant ceea ce se întâmplă dacă aşa sunt aleşi judecătorii”.

Citeste si:  A învins politica Ryanair privind taxarea bagajelor duse în avion. Cum a urcat fără să plătească - FOTO

“Va trebui să respectăm decizia Curţii Constituţionale, nu e loc de întors, deciziile Curţii Constituţionale şi toate hotărârile pe care le ia Curtea Constituţională sunt o oglindă a României în care se reflectă gradul de democraţie la care a ajuns România. (…) Noi vom propune o altă modalitate de numire a judecătorilor la Curtea Constituţională pe viitor”, a spus Stelian Ion.

Curtea Constituţională a admis, miercuri, sesizarea premierului Viorica Dăncilă în legătură cu un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema constituirii completurilor de cinci judecători (detalii aici).

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. Ana Morodan a găsit o soluție salvatoare în „Asia Express”. Pe ce își cheltuie banii
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Cine sunt vedetele care participă în show-ul „Scena misterelor“, prezentat de Dan Negru şi Romică Ţociu FOTO
  6. Celebrul dealer de droguri al vedetelor, capturat după o operațiune-fulger a ”mascaților”!
  7. Inregistrarea cu procurorul Dragomir INCA PROCUROR la Parchetul Tribunalului Constanta
  8. Salonta, scena unei „comedii amare” despre politică