Politica

Sîrbu neagă că PDM și-ar face capital politic pe seama fundației lui Plahotniuc. „Sunt banii lui personali. A venit în politică bogat”

Loading...

„Chiar dacă în spatelefundațiilor stau politicieni, ele nu au decât să aducă beneficii, fiindcăastfel de fundații există în toată lumea. Ele lucrează în permanență, nu doarîn campania electorală. Este rușinos să vii și să ataci. Sunt de acord că înperioada electorală aceste fundații, dacă au legătură cu unii concurențielectorali, ar trebui să-și sisteze activitatea”, a spus Sergiu Sîrbu.

Expertul Promo-LEXCornelia Călin a menționat însă că activitatea fundațiilor de caritate artrebui reglementată și în afara campaniei electorale. „Noi am depistat treifundații – Edelweiss fiind afiliată PD. Cheltuielile pentru acele activități nusunt calificate ca ale PDM, Partidului Șor sau ale Partidului Socialist. Dar este un transferde imagine”, a spus Cornelia Călin.

„Toate activitățilesunt doar pentru oameni. Nu este interzis ca în denumirea unei fundații să fienumele unui politician. Sunt de acord cu acel transfer de imagine în perioadacampaniei. În afara perioadei electorale să nu mai ajutăm acei oameni? Oameniicare au fost ajutați sunt fericiți cu puținul pe care îl au”, a insistatdemocratul.

„Se fac dividendepolitice pentru care nu se raportează niciun ban. Partidele politice trebuie săconcureze inclusiv în afara alegerilor pe teren egal”, a spus în replicăexpertul Promo-LEX.

„Dacă unele partidenu vor să ajute o familie, altele nu trebuie să o facă? E straniu”, a menționatdeputatul PDM.

A intervenit membrulBiroului permanent PAS Sergiu Litvinenco, care a spus că „sunt partide care nufură și nu pot să aibă fundații politice”. „Donatorii acestor fundații sunt persoanelecare obțin contracte cu statul și dau o parte din bani fundației”, a adăugatacesta.

Sergiu Sîrbu adeclarat însă că veniturile fundației Edelweiss sunt transparente. „Fundația estefinanțată de un singur fondator – Vlad Plahotniuc, care a muncit o viațăîntreagă în afaceri, a venit în politică bogat. Sunt banii lui personali. Dacăvrea să ajute cetățenii, care e problema?”, a spus democratul.

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.