SONDAJ/ Care este scopul întâlnirilor lui Dodon cu Putin?

Loading...

Preşedintele Igor Dodon a participat, acum o săptămână, la Duşanbe, la Reuniunea şefilor de stat şi de guvern din CSI. Revista rusă „Kommersant” a scris că nimeni dintre oficialii CSI nu a manifestat interes pentru întrevederi bilaterale cu Dodon. Cu toate acestea, Igor Dodon a afişat pe pagina sa de Facebook că a avut parte de o nouă întrevedere cu Vladimir Putin, în cadrul căreia au convenit data viitoarei sale „vizite oficiale” la Moscova: 31 octombrie – 1 noiembrie 2018.

Cine şi ce are de câştigat de pe urma acestor întâlniri?

SONDAJ/ Care este scopul întâlnirilor lui Dodon cu Putin? 1Alecu Reniţă, Asociaţia „Parlamentul – 1990”

E o nouă întâlnire de imagine, mai bine zis de menţinere a imaginii lui Igor Dodon, care în doi ani de mandat nu a făcut nimic pentru R. Moldova. Vizitele lui Dodon la Moscova, fie că s-a întâlnit cu Putin, Medvedev, Kozak sau cu Patriarhul Kirill, au fost, strict, acțiuni de imagine pentru el. Cetățenii R. Moldova şi R. Moldova nu a avut de câștigat nimic din asta. În primul rând, nimeni nu știe ce se discută la aceste întrevederi. Şi, dacă nu se ştie, înseamnă că se discută lucruri ascunse, în interesele Rusiei şi nu ale R. Moldova. Noi cunoaștem care e politica Moscovei vizavi de R. Moldova… Problema nu e că Dodon se întâlnește cu președintele Rusiei. Să se întâlnească, dar toate aceste întâlniri, care-s vreo 13-14, trebuiau să finalizeze cu niște rezultate şi beneficii pentru R. Moldova. Unde-s? Faptul că Dodon pozează de fiecare dată alături de Putin, nu e pentru noi, e pentru el, pentru fala lui. Dodon, care e pentru federalizare şi prezență militară rusă la Nistru, nu e președintele R. Moldova. Dodon e reprezentantul intereselor rusești în R. Moldova.

Citeste si:  OPOZIŢIA pregăteşte DEMITEREA Guvernului Dăncilă. Declaraţii INCENDIARE din partea USR

SONDAJ/ Care este scopul întâlnirilor lui Dodon cu Putin? 2Igor Munteanu, director IDIS „Viitorul”

Aceste vizite inopinate se întâmplă pentru că R. Moldova nu are o politică echilibrată în raport cu Federația Rusă. În aceste condiții, ori de câte ori are ocazia, Igor Dodon trece peste interesele naționale ale R. Moldova, contribuind direct la vasalizarea acesteia în raport cu Rusia. În contextul apropiatelor alegeri din 2019, Moscova este extrem de interesată ca la Chişinău să se constituie o coaliţie post-electorală care ar susține şi ar realiza planul Kozak din 2003. Igor Dodon nu face decât să livreze Moscovei mesajul că, după alegerile din 2019, va contribui la recunoașterea Transnistriei, aşa cum presupune acel plan Kozak… E revoltător că şi alte instituții importante din R. Moldova nu fac altceva decât să accepte aceste mendre ale şefului statului. Bunăoară, Igor Dodon nu are dreptul să ia decizii de politică externă. La noi, însă, orice e posibil. și asta cu sprijinul Curţii Constituţionale, care, în repetate rânduri acceptă să-l suspendeze din funcție pe 5 minute, să fie semnate anumite decrete, după care Dodon să revină în funcție, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Nu e serios.

Citeste si:  Mugur Isărescu nu vede cu ochi buni noua taxă aplicată băncilor de Guvernul Dăncilă: Taxa nu afectează independenţa BNR, dar nici nu va ajuta Executivul

SONDAJ/ Care este scopul întâlnirilor lui Dodon cu Putin? 3Ecaterina Mardarovici, Clubul Politic al Femeilor 50×50

Eu am o propunere şi rog foarte mult presa să nu mai scrie nimic despre Dodon şi să nu mai comenteze ceea ce zice Dodon. Uitaţi de el, pentru că e pierdere de timp. Unu la mână. Şi doi: pentru că îi facem publicitate şi nu dăm voie oamenilor să uite de el. Dacă nu ar scrie presa despre dânsul, lumea demult ar fi uitat că este, pentru că nu a făcut nimic pentru lume: se plimbă în Rusia, se plimbă în Turcia, la Athos…. Bine a remarcat „Kommersant”: nimeni nu îl ia în serios. Noi de ce am face-o? Pentru că aşa-i place lui sau că aşa-i trebuie lui Putin? Ei au început campania electorală. De asta se întâlnesc. Putin i-a promis lui Dodon sprijin electoral, iar Dodon lui Putin – că îi aduce pe socialiști la guvernare şi după alegeri ne vinde cu totul lui Putin. Noi ce avem cu asta?

Citeste si:  Netanyahu se întâlnește la Sofia cu Viorica Dăncilă și premierii Bulgariei, Serbiei și Greciei: Un grup de țări cu care doresc să promovez politica mea și să schimb atitudinea ipocrită și ostilă a UE

SONDAJ/ Care este scopul întâlnirilor lui Dodon cu Putin? 4Nicolae Osmochescu, profesor universitar

Vizitele, întâlnirile şi tot ce a mai avut loc între Dodon şi Putin au fost nişte evenimente protocolare, mai popular zis, de imagine, care nu s-au terminat decât cu nişte poze în doi sau în grup şi cu un schimb de cadouri între ei doi. Altceva nu s-a întâmplat. Nu puteau să schimbe nimic aceste vizite, pentru că, în cadrul lor, nu au fost examinate probleme serioase din domeniul relațiilor bilaterale, nu s-au semnat documente, angajamente între părți. Ce fel de vizită va fi cea din 31 octombrie, nu e clar, dar dacă pe masa de lucru nu vor fi puse spre semnare documente, pe marile probleme, pe care le avem în relațiile bilaterale, înseamnă că şi aceasta va fi una de ochii lumii, la fel de formală ca şi celelalte.

Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Home page
  2. BĂTAIE între vedete! Umilință TOTALĂ pentru BIANCA DRĂGUȘANU: A fost dată AFARĂ cu forța
  3. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  4. Cum poti vedea filme direct din torent fara sa le descarci, plus cum poti accesa site-urile restrictionate
  5. Anevoiosul Drum al Elefantului a început! 18 vedete în cursa Asia Express
  6. Caru cu vedete: Nicole Scherzinger, in stare de SOC! Hackerii i-au spart telefonul si au publicat un clip intim cu Hamilton; Cu totul la vedere! Kim Kardashian, într-un outfit extrem de sexy pe covorul roşu; Reacția lui Trăistariu, după ce Ester Peony a câștigat Eurovision România;
  7. E cea mai proasta perioada a muzicii romanesti de pana acum, si nu vad nicio luminita la capatul tunelului !
  8. Nouă cupluri de vedete pleacă în aventura vieții! ”Asia Express” revine la Antena 1, din 10 februarie!