Politica

Sociolog, despre absenteismul la referendum: Poporul român a oferit o lecţie politicienilor

Loading...

“Slaba prezenţă la vot se datorează temei şi mobilizării partidelor, care lipseşte, a partidelor care sunt mult mai bine structurate şi organizate pentru a mobiliza la vot. Este prematur să judecăm mobilizarea electorală pentru Referendum, pentru că mâine (n.r. – duminică) între orele 11 şi 14 este vârful. Dacâ mâine la ora 14 avem un prag electoral de 20%, atunci sunt şanse să treacă, pentru că mobilizarea se va face mâine după slujbă în momentul, în care enoriaşii vor fi invitaţi să meargă să voteze”, a declarat, pentru Mediafax, sociologul Gelu Duminică.

 

Sociologul mai precizează că, în cazul în care Referendumul pentru familie nu va fi validat, întregul demers va fi o lecţie pentru clasa politică, dar şi pentru iniţiatorii acestei consultări cetăţeneşti.

 

“Dacă până diseară vor fi 10%, Referendumul are şanse mari. Se pare că nu vor ajunge la 10%. (…) Dacă votul final va fi unul favorabil, atunci va fi o lecţie pentru întreaga societate. Dacă votul va fi sub pragul minim pentru validarea Referendumului, atunci va fi o lecţie pentru clasa politică. (…) Poporul român a oferit azi o lecţie nu politicienilor, dar mai degrabă iniţiatorilor Referendumului, respectiv Coaliţia pentru Familie”, a mai explicat Gelu Duminică.

 

Totodată, sociologul mai consideră că, până în acest moment, biserica a demonstrat că nu este atât bine organizată pe cât se credea, având în vedere numărul mic de alegători.

 

“Biserica e considerată un agent electoral major, dar nu e. (…) Faptul că nu a reuşit să mobilizeze un număr normal pentru un vot, arată că biserica nu e atât de bine organizată, însă cred că toată presiunea va fi pusă mâine când vom vedea cu totul o altă mobilizare din partea iniţiatorilor”, a mai spus sociologul.

Join the LARGEST XXX Cam Site

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.