Politica

Soc – Udrea reclamă România la CEDO

Elena Udrea, eliberată recent din arest preventiv, a anunţat că va depune la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) o plângere pentru faptul că, în arest, statul român nu asigură condiţii umane persoanelor lipsite de libertate.

 

Udrea a afirmat, într-un interviu prin telefon la postul B1 TV, că oamenii ies din arest schimbaţi pe viaţă din cauza condiţiilor pe care sunt obligaţi să le suporte.

„În mod cert voi face plângere pentru arestul preventiv. Nimeni nu-şi imaginează ce este acolo. Cât am fost acolo, a venit o delegaţie din partea Avocatului Poporului, care s-a crucit. Nu-ţi poţi imagina în ce condiţii se stă acolo. Un spaţiu de 9 metri pătraţi pentru patru persoane, în acei metri pătraţi este şi toaleta, mănânci pur şi simplu în toaleta care nu are uşă. Gândaci, mizerie…Foarte mulţi câştigă deja la CEDO, dar vocea lor nu se aude. Vocea mea se aude. Dacă-i iei pe cei care trăiesc în canal, ei vor spune că este mai bine, dar nu pentru oameni care trăiesc în condiţii normale. Voi reclama modul în care statul asigură acum arestul preventiv tocmai pentru a nu li se întâmpla şi altora”, a spus Udrea.

Ea a adăugat că a transmis şi Consiliului Superior al Magistraturii, în luna martie, două sesizări legate de procurori, la care nu a primit răspuns.

 

Udrea a arătat că arestul preventiv este un instrument prin care oamenii sunt terorizaţi şi determinaţi să declare şi fapte pe care nu le-au făcut, dar şi prin care anumite persoane îşi fac imagine, precizând că include în această ultimă categorie în special pe şeful DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Fostul ministru Elena Udrea a fost eliberată din Penitenciarul Târgşor şi plasată în arest la domiciliu, după ce instanţa supremă a decis definitiv, joi, înlocuirea măsurii arestului preventiv, în dosarul „Gala Bute”.

Elena Udrea a fost transferată în 30 aprilie la Penitenciarul de la Târgşor, judeţul Prahova, din Arestul central al Poliţiei Capitalei, unde a fost încarcerată din 25 februarie.

Originally posted 2015-05-14 17:39:13.

4 Comments

  1. Bani la justitie,unde-s???? Asa stau toti,asa conditii din bani care le revin din tot ce furati voi,gura mami voastre de hoti,vreti conditii?conditiile facute de voi,hotilor!

  2. Cum sa mergem mai departe cand cei care ar trebui sa aiba grija de aceste lucruri fura ca in codru.
    Elena udrea ar trebui sa stea la inchisoare cat si restul care sunt implicati.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.