Sindicaliştii sar la gâtul ministrului

Loading...

Blocul Naţional Sindical (BNR) reacţionează dur după controversata propunere a ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, privind limitarea la cinci ani a dreptului de muncă al românilor în afara țării.

Reprezentanţii BNS consideră că propunerea lui Teodorovici este una anti-europeană, deşi specifică pentru clasa politică din România care, din 1990 încoace, „duce un război cu propriul popor”.

„Cu foarte puţin timp înainte de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, Ministrul Teodorovici (ministrul Finanţelor, n.r.), ministru desemnat de un partid social democrat, face o propunere miniştrilor de finanţe din statele membre UE în deplină contradicţie cu principiile fundamentale ce stau la baza construcţiei europene. 
Considerăm că discursul Ministrului Teodorovici este unul anti-european, fără nici o legătură cu prezentul şi viitorul acestui proiect politic de anvergură. Introducerea de restricţii în ceea ce priveşte exercitarea dreptului la muncă de către cetăţenii UE încalcă indiscutabil teze din Tratatul privind funcţionarea Uniunii”, se arată într-un comunicat al BNS.

Potrivit sindicaliştilor, introducerea de restricții în ceea ce privește exercitarea dreptului la muncă de către cetățenii UE încalcă indiscutabil teze din Tratatul privind funcționarea blocului comunitar. 

Citeste si:  Ce i-au spus americanii în anii `90 lui Ion Iliescu. Confesiunile lui Isărescu despre modul în care SUA face politică externă - NewMoney

Libera circulaţie a lucrătorilor este un principiu fundamental înscris la articolul 45 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, în baza căruia cetăţenii UE au dreptul să-şi caute un loc de muncă într-o altă ţară din UE, să lucreze în ţara respectivă, fără a avea nevoie de un permis de muncă şi să beneficieze de acelaşi tratament ca şi cetăţenii ţării respective în ceea ce priveşte accesul la piaţa muncii, condiţiile de muncă şi toate celelalte avantaje sociale şi fiscale, arată reprezentanţii BNS.

„Propunerea domnului Ministru Teodorovici, care de fapt încearcă să găsească o soluţie la uriaşul proces migrator românesc, este una specifică clasei noastre politice care duce din 1990 şi până în prezent un război cu propriul popor. În loc de Educaţie şi Sănătate de calitate, în loc de locuri de muncă de calitate şi bine plătite, în loc de condiţii de viaţă şi muncă decente, specifice Mileniului III şi unui stat membru al UE, noi propunem, nu numai României, cât şi celorlalte state europene, introducerea de restricţii. Şi nu sunt orice fel de restricţii, ci unele ce vizează chiar fundamentul construcţiei europene. 
Deviza Ministrului Teodorovici pare a fi în acest caz – dacă cei ce au migrat din România nu vor să se întoarcă în ţară de bună voie, atunci să-i obligăm să se întoarcă!”, mai spun sindicaliştii. 

Citeste si:  Iohannis va participa la evenimentele dedicate Centenarului la Paris - Politica - Ziarul BURSA

Reacţia BNS vine după ce Teodorovici a a propus marţi ca cei care pleacă să muncească peste hotare să aibă un singur permis de muncă, valabil pentru o perioadă limitată. 

„Eu am ridicat problema asta şi la nivelul colegilor mei, miniştrii de finanţe din cadrul Uniunii Europene. Poate e mai restrictivă sau de altă natură această măsură, dar asta este. Trebuie să învăţăm la nivel european că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu încarci şi întăreşti partea de Vest şi laşi restul de Europa din fel de fel de condiţii, în afară”, a declarat ministrul de Finanţe.

Eugen Teodorovici a susţinut că un român care muncește în străinătate ar trebui să aibă dreptul să lucreze într-o țară maxim cinci ani, apoi să plece în altă parte. 

„Iar văd ştiri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp în toate statele. Nu mai ai voie, după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi în Europa. Aşa, dacă ajunge în Germania şi tot primeşte drept de muncă, deci nu o să se întoarcă în veci în Croaţia, România de unde a plecat. Maxim 5 ani şi la revedere, să te duci în altă ţară să îţi cauţi loc de muncă”, a mai spus Teodorovici. 
 

Citeste si:  Selecţionerul Qatarului cere jucătorilor săi să se izoleze de situația politică la Cupa Asiei
Join the LARGEST XXX Cam Site
Vezi orice post tv live de pe telefon sau tableta
Share acest Articol :

No comments yet.

Leave a Reply

  1. Cum sa faci 10000 de euro pe luna ?
  2. Home page
  3. Proxeneta de lux la doar 14 ani si venituri de peste 100.000 euro pe luna
  4. Horoscop politic 2019, Cristina Demetrescu despre Dăncilă, Dragnea, Iohannis
  5. Chiar din prima seara m-au luat in primire. M-au fortat sa ma asez in genunchi si sa pun gura pe marginea băncuței de lângă pat.
  6. Oferte pentru români de muncă în abatoarele din Germania
  7. Cutremurător! ASTROLOGUL vedetelor din ROMÂNIA lansează profeția DUREROASĂ: ‘Se va omorî... Destinul va dărâma tot din temelii’
  8. HOROSCOP CHINEZESC 2019 Dragnea, Iohannis și Tăriceanu